Ordonanța ticăloșiei. Chirieac: ”Hoțește, ați desființat microîntreprinderile”/ Borza: ”S-a ales răul cel mai mic”
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Liberalul Remus Borza a vorbit despre măsurile luate de Guvern privind microîntreprinderile.

Liberalul Remus Borza a vorbit la DC NEWS despre măsurile luate de Guvern privind microîntreprinderile.

"Nu am crescut cotele mari, nici cota unică pe profit de 16%, nici la TVA nu am umblat, nici impozitul pe divident, 10% a rămas și impozitul pe venit, unde s-a umblat... aici a fost un un imperativ asumat în negocierile cu Comisia Europeană, obligație asumată prin PNRR, pe zona de microîntreprindere. Comisia Europeană ne-a cerut să coborâm pragul la 250 de mii și totuși l-am lăsat la 500 de mii de euro. În ceea ce privește impozitul de 1%, respectiv de 3%, să fim onești....", a declarat Remus Borza la DC NEWS.

"L-ați mărit de 3 ori. Le-ați desființat (microîntreprinderile n.r.)", a intervenit Bogdan Chirieac.

"Vă rog să vă aduceți aminte că până în 2021 acel impozit de 3% pe microîntreprinderi exista doar că până în 2021 în decembrie aveam 1% impozit pe cifra de afaceri la microîntreprinderile cu un angajat sau mai mulți angajați și 3% pe microîntreprinderile fără niciun salariat", a spus Remus Borza.

Remus Borza: S-a ales răul cel mai mic

"În Ordonanța ticăloșiei, dată între Crăciun și Anul Nou, hoțește, ați desființat microîntreprinderile", a punctat Bogdan Chirieac.

"Nu le-am desființat, sunt peste 400.000 de mii de microîntreprinderi", a declarat Remus Borza.

"Ba da, le-ați desființat majoritatea. Dacă ai o microîntreprindere cu impozit de 16%, așa ați trecut în Ordonanță, și o întreprindere se cumulează cifra de afaceri a celor două întreprinderi și dacă este peste 500 de mii microîntreprinderea trece la impozit de 16%. Deci asta e o ticăloșie, una dintre cele multe din Ordonanța ticăloșiei, că de aia i se spune așa", a spus Bogdan Chirieac.

"Ca patron de microîntreprinderi mi-e greu să vă combat pentru că aveți o abordare subiectivă.... dar s-a ales răul cel mai mic", a conchis Remus Borza.

Vezi mai mult în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel