Ordonanța OMV: Ciolacu a mutat pisica moartă din curtea PSD la Cotroceni. Chirieac, despre gestul lui Iohannis: Pe vremuri, o făcea Băsescu
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest ping-pong pe care președintele Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu îl fac, privind situația OMV Petrom, companie care a refuzat să plătească taxa de solidaritate.

“Dacă va plăti OMV Petrom taxa de solidaritate o să vă spună, cu siguranță, cei care au făcut actul normativ, adică Ministerul Finanțelor. Am fost puțin surprins când m-am informat, după aprobare, cum s-a discutat această chestiune. Am aflat, de exemplu, că Ministerul Energiei nu a fost cooptat în discuție.“, a declarat președintele Klaus Iohannis.

“Chestiunea s-a discutat la nivel de Finanțe ceea ce este, în principiu, în regulă deoarece vorbim despre o taxă sau un impozit. Dar am fost informat că se lucrează la acest act.  Solicitarea mea a fost una singură și anume ca acest act să fie legal și clar. Să nu încalce nicio directivă și nicio lege în vigoare în România și să fie atât de clar încât să nu apară discuții dacă este sau nu este. Rezultatul îl vedem cu toții la televizor. Toată ziua, bună ziua se discută la televizor dacă este sau nu este“, a adăugat Iohannis.

“Cred că cei care au lucrat pe document trebuie să clarifice. Nu e nimic pierdut, dar aruncarea vinei dintr-o curte politică într-o altă curte politică vă spun sigur că nu rezolvă problema“, a mai spus președintele, astăzi, înaintea Consiliului European de la Bruxelles, că va solicita Comisiei Europene flexibilizarea PNRR și a procedurilor pentru ajutorul de stat acordat companiilor.

"Iohannis începe să se uite la televizor precum o făcea, pe vremuri, Băsescu"

"Domnul Iohannis văd că începe să se uite la televizor precum o făcea, pe vremuri, domnul Traian Băsescu - că e nemulţumit că se discută la televizor. Păi, nimeni din Guvern nu a discutat cum de am făcut de am pierdut pe loc un miliard de euro. Şi, atunci, discutăm noi la televiziune şi în presă despre acest subiect. Întrebarea mea este: domnul preşedinte Iohannis este mulţumit cu isprăvile, în acest domeniu, din partea guvernului pe care îl patronează?

Că nu o fi dânsul premier, dar dânsul patronează acest guvern. Dânsul ce crede? Cei care au scris ordonanţa au fost proști sau ticăloşi? A început o anchetă, în acest sens, din partea organelor statelor, ca să vadă dacă, nu cumva, un "drăcuşor" şi-a băgat coada în textul ordonanţei sau poate nu - a fost pur şi simplu incompetența caracteristică unei mici părţi a administraţiei din România? Domnul Iohannis a oferit non-răspuns şi în această situaţie", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3 CNN.

"Ciolacu a luat pisica moartă din curtea PSD-ului şi a mutat-o la Cotroceni. Dar OMV-ul a rămas cu un miliard de euro"

A venit și un răspuns din partea lui Marcel Ciolacu, după declarațiile lui Klaus Iohannis.

"În privința discuțiilor din spațiul public despre anumite companii care nu plătesc taxa de solidaritate, răspunsul Comisiei Europene este cât se poate de clar: Regulamentul a fost transpus corect și fără nici o modificare! Negociatorul din partea României a fost ministrul Energiei, care pe tot parcursul negocierii Regulamentului nu a cerut niciun punct de vedere Ministerului Finanțelor. Ministerul Finanțelor a pus în aplicare ceea ce a negociat Ministerul Energiei, ba, mai mult, a cerut avizul acestei instituții pe OUG care implementa taxa de solidaritate!”, a subliniat președintele PSD.

În ceea ce privește această declarație făcută de liderul PSD, Bogdan Chirieac consideră că, "în momentul acesta, a luat pisica moartă aruncată în curtea PSD-ului de domnul Iohannis şi a mutat-o în curte la Cotroceni. Dar OMV-ul a rămas cu un miliard de euro pe chestiunea asta, fiindcă banii de la OMV nu îi mai vedeţi".

Întrebat dacă această aruncare a vinei, cum spunea preşedintele Iohannis, e întâmplătoare, acum când suntem în prag de rotativă, analistul politic a punctat:

"Nu este întâmplătoare, mai ales că domnia sa a spus că nu este sigur de rotativă, a spus că va hotărî ce este bine pentru poporul român. Un singur om ştie mai bine decât oricine, decât Parlamentul, decât alegătorii ce este bine pentru poporul român. Nu a spus deloc că dânsul achiesează la rotativă. Nu mi s-a părut".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel