Data publicării:

”Ordonanța austerității” stinge luminițele de Crăciun în Arad

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ. FOTO: Freepik
Foto cu caracter ilustrativ. FOTO: Freepik
”Ordonanța austerității” taie masiv din bugetul Aradului pentru sărbătorile de iarnă.

”Ordonanța austerității”, cea care vizează reducerea cheltuielilor pe anul 2023, în vederea încadrării în ținta de deficit bugetat, taie drastic bugetul Aradului pentru pregătirea orașului de sărbători și organizarea evenimentelor din luna decembrie.

Astfel, bugetul ajunge la un sfert față e cel de anul trecut, iar administrația locală susține că va fi nevoită să renunțe la unele acțiuni publice dacă nu obține sponsorizări.

”Ca urmare a ordonanţei austerităţii, cheltuielile pentru sărbătorile de iarnă din luna decembrie nu trebuie să depăşească 330.000 de lei.

Prin comparaţie cu sumele cheltuite cu organizarea evenimentelor de la finele anului trecut, putem spune că necesarul ar fi de aproximativ 1.200.000 lei.

Se are în vedere ca acoperirea acestei diferenţe dintre nevoie şi limitările impuse de Guvern să se facă prin atragerea de sponsorizări, dar se ia în calcul şi organizarea unui număr mai mic de evenimente”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Ralu Cotrău, pentru Agerpres.

Potrivit aceleiași surse, Primăria Arad şi-a redus şi anul trecut cheltuielile cu manifestările dedicate sărbătorilor de iarnă, iar Târgul de Crăciun s-a desfăşurat într-un spaţiu mai restrâns faţă de anii anteriori şi cu jumătate din buget.

De Revelion, cel mai cunoscut artist invitat a fost din România, respectiv cântăreaţa Loredana Groza.

De asemenea, în decembrie 2022 oraşul a avut iluminat festiv doar în zona centrală şi în principalele intersecţii rutiere, iar instalaţiile folosite au fost cele cumpărate în anii trecuţi.

Una din cheltuielile majore de anul trecut a fost făcută cu bradul instalat în faţa Palatului Administrativ, care pentru prima dată a fost unul artificial şi a costat 100.000 de euro.

Bradul înalt de 20 de metri va fi folosit şi în acest an şi în anii care vor urma, astfel că la acest capitol municipalitatea reuşeşte să elimine o cheltuială.

Citește și: Adio festivaluri din bani publici. Guvernul a decis de unde să taie cheltuielile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel