Ordonanţă amnistie. Toader, precizări
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Tudorel Toader
Tudorel Toader
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat joi că la MJ nu a existat şi nu există, în dezbatere, adoptare sau avizare, un proiect de ordonanţă privind amnistia. 

"La Ministerul Justiţiei nu a existat, nu există, nici în dezbatere, adoptare, avizare, un proiect de ordonanţă privind amnistia. (...) Un act normativ are în el două componente, o componentă de oportunitate în adoptare, componenta decizie, care cade exclusiv în sarcina decidentului, şi o componentă de constituţionalitate, dacă vorbim de ordonanţă sau de lege. Nu e în sarcina mea să decid nici oportunitatea, nici constituţionalitatea", a spus Toader, la Palatul Parlamentului. 

El a adăugat că la întâlnirea de joi pe care a avut-o cu liderul PSD Liviu Dragnea şi cu preşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu nu s-a vorbit despre acest subiect. În ceea ce priveşte protocoalele încheiate între SRI şi alte instituţii, ministrul Justiţiei a menţionat că din moment ce Parlamentul are în dezbatere proiectul de lege cu privire la OUG 6/2016 Guvernul nu poate da altă ordonanţă, "pentru că s-ar substitui legiuitorului în opera de legiferare".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel