Ordonanța 114, impact. Analiza va fi făcută publică
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Finante
Finante
Imactul Ordonanței 114 asupra IMM-urilor va fi făcut public, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIMMR) organizează luni o conferinţă de presă în cadrul căreia va fi prezentată analiza de impact a OUG 114/2018 în rândul IMM-urilor din România.

De asemenea, discuţiile vor viza şi poziţia CNIMMR privind priorităţile Preşedinţiei române la Consiliul UE 2019 şi modificările regimului sancţionar al ANPC.

La conferinţă vor participa Florin Jianu - preşedinte CNIMMR, Ovidiu Nicolescu - preşedinte de onoare al CNIMMR, Liviu Rogojinaru - secretar-general al Consiliului şi Dragoş Petrescu - preledintele Asociaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA).

Citește și: Eclipsă totală Lună 21 ianuarie 2019 video live. Se vede și în România

Ce modificări  suferit ordonanța

Ordonanţa de Urgenţă 114 din 29 decembrie 2018 instituie taxe noi pe cifra de afaceri pentru sectorul energetic şi telecom, precum şi taxe pe activele din sistemul bancar.

În energie, companiile vor plăti o contribuţie de 2% din cifra de afaceri iar în telecom această contribuţie este de 3%. Totodată, preţul gazelor şi al energiei electrice va fi plafonat la 68 lei/MWh în perioada 1 aprilie 2019 - 28 februarie 2022, iar ANRE va elabora în ianuarie o metodologie în acest sens.

Pe de altă parte, Guvernul a decis impozitarea activelor financiare ale băncilor în cazul unui nivel al ROBOR mai mare de 2%, contribuţie numită iniţial de autorităţi "taxă pe lăcomie".

Citește și: Gâdea, despre Tudorel Toader: L-am invitat să intre la Antena 3, dar nu vrea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel