Ordinul MS semnat de Andreea Moldovan, atacat în instanţă. Gh. Piperea: Este abuz în serviciu penal
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 14 apr, 09:21
WhatsApp
Arhiva Foto
Avocatul Gheorghe Piperea a anunţat că va ataca în instanţă ordinul care reglementează carantinarea oraşelor, semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan. 

"Secretarii de stat nu au dreptul de a semna ordine de ministru care afectează drepturi și libertăți, chiar dacă li s-au delegat unele atribuții ale ministrului.

Ordinul prin care se instituie regula carantinării unei localități pentru o rată a infectării de 3 la mie (de două ori și jumătate mai mică decât cea de până ieri) este nu numai ilegal, este un act administrativ inexistent, pentru lipsa dreptului de semnătură. În plus, este un abuz în serviciu penal.

VEZI Andreea Moldovan a vorbit despre noul Ordin care ar putea băga Capitala în carantină

Faptul că neomarxiștii din usere vor să ne priveze de sărbătorile de Paști punând, practic, orice localitate, inclusiv Bucureștiul, pe termen nelimitat, nu înseamnă că trebuie să ne mai lăsăm intimidați.

Chiar dacă unii infecționiști ai vieții vor să ne țină în detenție sanitară pe termen nelimitat pentru a-și satisface niște frustrări personale sau profesionale, nu înseamnă că trebuie să acceptăm chiar toate aberațiile, sub cuvânt că ar fi pentru siguranța noastră (care siguranță e sublimă, dar lipsește cu desăvârșire de vreo 14 luni încoace).

Voi ataca în contencios administrativ acest ordin anti-legal", a scris avocatul Gheorghe Piperea pe Facebook. 

Amintim că marţi, 13 aprilie, în Monitorul Oficial a apărut un ordin semnat de Andreea Moldovan care impune noi criterii pentru carantinarea oraşelor. Conform primelor informaţii, la elaborarea acestui ordin premierul Florin Cîţu nu a fost consultat şi nici nu şi-a dat acordul. 

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat că, în ciuda acestui nou ordin, Capitala nu va fi carantinată. 

VEZI Vlad Voiculescu: "Bucureştiul nu se carantinează de Paşti". Reacţie târzie după noul ordin al MS

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro