”Orbul” care a primit indemnizație de handicap până să conducă primăria și un scuter
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
tulcea_hamcearca
tulcea_hamcearca

Democrat-liberalul Marian Cazaciuc, viceprimarul din comuna tulceană Hamcearca nu distinge numărul şi culoarea obiectelor, dar cu toate acestea are în grijă soarta comunităţii.

Autor: Costin Munteanu

Mai mulţi săteni spun că viceprimarul Marian Cazaciuc (PDL) a beneficiat şi beneficiază în continuare de pensie de handicap. Edilul spune că nu a mai primit însă indemnizaţie de când a devenit primar. “Dacă Centrul de handicap spune că eu, viceprimarul Cazaciuc Marian, primesc indemnizaţie de handicap, înseamnă că dânşii au un handicap probabil psihic. Eu sufăr de artrofie de nerv optic, pe care am dobândit-o în urma unui accident de maşină, în ‘96. Am fost chiar la clinică la U Cluj pentru că diagnosticele difereau de la un specialist la altul. Fiecare avea propriul tratament. Eu am mers pe un singur tip de tratament, din ’96, până în 2004.

Tratamentul ajunsese foarte costisitor şi m-am prezentat la Comisia de handicap teritorială Tulcea. Am primit o indemnizaţie de 30 de lei, cât două pachete de ţigări. Atunci nu eram în primărie. Am câştigat alegerile în 2008, iar indemnizaţia nu am mai primit-o din 2006”, ne declarat Marian Cazaciuc. Acesta spune că practică în continuare şi meseria de veterinar, în ciuda problemelor de vedere. “Am intrat în politică în 2000, am înfiinţat un partid în comună. Eu sunt de profesie assitent veterinar. Îmi practice profesia şi acum , în timpul liber. Oamenii nu mai au, în vremurile acestea prea multe animale, dar, dacă au probleme cu un căţel, cu un purcel, apelează la mine, că mă cunosc.

Eu nu port nici acum orchelari. Am tulburări de vedere, nu e obligatoriu să port ochelari. Văd, dar nu pot distinge. De exemplu, nu pot să-mi dau seama câte romburi sunt pe un perete sau câte cifre. Nu disting numărul şi culoarea”, ne-a mai spus Marian Cazaciuc.

Viceprimarul pe scuter

Viceprimarul din Hamcearca spune că singurul său regret este că nu mai poate conduce maşina, dar rezolvă problemele primăriei pe scuter. “Îmi dau eu seama că nu pot să mai conduc maşina. Am un motoscuter de capacitate cilindrică mică, pe care îl folosesc în interes de serviciu şi mă deplasez prin comună”, ne-a mai povestit viceprimarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel