Orban vrea să fie iar premier. Chirieac reacţionează: Singura măsură raţională. Cîţu nu poate!
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Ludovic Orban Prefectura Bucuresti  Foto: Crișan Andreescu
Ludovic Orban Prefectura Bucuresti Foto: Crișan Andreescu
Analistul Bogdan Chirieac a comentat ultimele mişcări de pe scena politică, dar a şi explicat de ce în momentul de faţă Ludovic Orban ar fi o soluţie bună de premier. 

"USR şi PNL sunt în mod real incompatibile. Ăsta este cuvântul. PNL este un partid fundamentat, doctrinar, este cel mai vechi partid din Europa, a contribuit într-o manieră esenţială la Marea Unire. USR este o formaţiune cu accente neomarxiste, fără doctrină, e bazat pe lozinci şi emoţie în spaţiul virtual. USR se numeşte el de dreapta, dar mai degrabă e de stânga, de extrema stângă. 

În mod real, nu crede nimeni că ar putea sta împreună la guvernare 4 ani de zile. PNL se aştepta să câştige alegerile categoric şi să facă Guvern fără USR. Cel mult cu UDMR.

Ce face acum Orban este, în opinia mea, singura măsură raţională. Florin Cîţu nu poate ţine în mână un asemenea Guvern. E nevoie de un politician cu multă experienţă, preşedintele PNL, care să poată conduce o perioadă un Guvern împreună cu USR. Nu vor fi 4 ani! 

Am văzut azi că SUA, partenerul strategic, îl vrea pe Nicolae Ciucă premier. Medalia aceea este mai mult decât apostila şi ok-ul de la Washington pentru CIucă. Problema e cu partenerii europeni, care se tem că un premier sută la sută cu SUA ar defavoriza companiile de armament. Pe când Ludovic Orban este preferat şi de Germania, ţară care de doi ani nu mai are relaţii bune cu SUA", a declarat Bogdan Chirieac la  Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel