Orban pune ochii pe profiturile companiilor: Sunt create două fonduri speciale. De ce a prelungit starea de urgență? Opțiuni posibile
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ciprian Dumitrache
WhatsApp
Premierul Ungariei, Viktor Orban
Premierul Ungariei, Viktor Orban
Viktor Orban capătă puterile unui dictator care, respingând sancțiunile împotriva petrolului rusesc, lucrează în favoarea Moscovei.

Viktor Orban trece la măsuri care vizează profiturile companiilor. Premierul se folosește de războiul din Ucraina și de creșterea prețurilor pentru a impune taxe suplimentare companiilor.

Astfel, Ungaria va înființa două fonduri, un Fond pentru Protecție Generală și Fondul pentru Apărare, iar măsura se va aplica doar pentru următorii doi ani, susține premierul ungar.

Fondurile vor fi colectate de la companiile care obțin ”profituri suplimentare”: bănci, asigurători, mari lanțuri comerciale, companii energetice și de retail, companiile de telecomunicații și companiile aeriene.

”Războiul se prelungește, politica de sancțiuni la Bruxelles nu se îmbunătățește, iar acest lucru duce la creșteri mari ale prețurilor.

Prin urmare, guvernul a decis să înființeze un Fond de Rezistență și un Fond de Apărare. Aici vom plăti costul reducerii cheltuielilor generale și al consolidării apărării naționale.

Avem nevoie de bănci, asigurători, mari lanțuri comerciale, companii energetice și de retail, companiile de telecomunicații și companiile aeriene să depună o mare parte din profiturile lor suplimentare în aceste două fonduri” , se arată în comunicatul postat de Viktor Orban.

Guvernare prin Decret

Declararea stării de urgență vine aproape imediat după ce Orban a format un guvernul în urma victoriei sale la ultimele alegeri parlamentare.

De asemenea, Orban a modificat și legea privind starea de urgență, iar războiul și dezastrele naturale dintr-o țară vecină sunt acum motive suficiente pentru activarea stării de urgență.

Viktor Orban are mână liberă să guverneze țara prin decrete, fără să mai treacă legile prin Parlament.

Încă nu este clar ce înseamnă exact mișcarea lui Viktor Orban, dar aceasta ar putea avea consecințe semnificative pentru Uniunea Europeană.

Anunțul lui Orban că Ungaria trebuie să rămână în afara acestui război poate înseamna că nu vrea să se alăture UE împotriva lui Putin.

Orban a anunțat, de asemenea, că va folosi „toate metodele disponibile pentru a proteja Ungaria și ungurii”.

Care ar putea fi motivele pentru care Orban vrea stare de urgență în Ungaria:

a) Orban pariază pe declinul...

Citește mai departe pe RadioDCNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel