Orban, precizări după ce le-a zis profesorilor ”nu-ți bei banii la cârciumă”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Explicând de ce nu vor crește salariile profesorilor anul acesta, așa cum era planificat, premierul Ludovic Orban a afirmat ”Când îţi scad veniturile, nu-ţi bei banii la cârciumă”. În ședința de Guvern, a revenit cu precizări, apreciind că declarația sa a fost răstălmăcită. 

Ludovic Orban a afirmat, în ședința de Guvern: ”Întotdeauna am respectat profesorii, întotdeauna am respectat cadrele didactice. După părinți, sunt oamenii pe care i-am iubit și respectat cel mai mult, au contribuit cel mai mult la formarea mea. A încerca să fie transmisă răspăruită o declarație de-a mea ca o declarație ofensatoare la adresa cadrelor didactice mi se pare contrar total față de atitudinea pe care am avut-o față de dascăli, față de cadrele didactice, pe care-i respect. Faptul că nu putem de la 1 septembrie să ne permitem să facem creșterea anticipată e din cauza situației bugetare, în astfel de perioade toți trebuie să fim un exemplu și să arătăm că suntem solidari în fața situației dificile în care ne găsim. Oricând ne va permite situația economică și bugetară, vom aloca resursele financiare astfel încât să aibă venitul meritat în conformitate cu activitatea”. 

”Când îţi scad veniturile, e ca într-o familie. Dacă îţi scad veniturile şi abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să îţi bei banii la cârciumă.” este declarația ce a stârnit controverse. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel