Orban, mutare înainte de a anunța deciziile pentru 1 iulie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Premierul României, Ludovic Orban, a făcut declarații după întâlnirea cu mediul de afaceri de luni, 29 iunie.

Miercuri voi convoca toți miniștrii și toate instituțiile statului care au atribuții de control, de la MAI, prin Poliție și Jandarmerie, până la MS, cu DSP-urile, ANPC, ANSVSA, pentru a face o analiză a planului de măsuri pentru a asigura respectarea regulilor”, a spus Orban.

Nerespectarea regulilor duce la creșterea infecțiilor

Într-adevăr, s-a văzut clar că în foarte multe locuri nu sunt respectate regulile. Există un risc de transmitere a virusului crescut din cauza nerespectării. Și pe plaje, dacă la început așezarea a fost conformă, încetul cu încetul s-a intrat într-o devălmășie și aproape nu s-a mai respectat nicio regulă.

Înțeleg, este aglomerație, dar și pe terase trebuie respectate regulile de distanțare care sunt stabilite. Aici poate trebuie gândit un alt fel de programare a mersului la masă, dar și în alte locuri. M-am îngrijorat, vă spun sincer, am văzut niște imagini în care aproape nu se mai respecta nicio regulă”, a adăugat premierul.

Semnal de mobilizare maximă 

În ceea ce privește autoritățile și instituțiile statului române, miercuri le voi da un semnal de mobilizare la maxim, fiindcă este o mobilizare în interesul cetățeanului, fără alt scop decât de a apăra sănătatea și viața oamenilor”, a mai spus Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel