Orban, moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Ce zice Chirieac
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
După ce președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat luni că partidul pe care îl conduce va începe pregătirea strategiei pentru adoptarea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest subiect la România TV.

Principalele motive invocate de Ludovic Orban pentru inițierea demersului de demitere a Executivului sunt nerealizările economice ale guvernării PSD.

"Moțiunea de cenzură este o armă politică validă. Ce a făcut însă domnul Orban (n.r. referindu-se la plângerea penală depusă pe numele premierului Viorica Dăncilă) este o mineriadă politică pe care încearcă să o ducă la bun sfârșit prin intermediul procurorilor. Și apropo de asta, un lucru foarte interesant: DNA-ul nu este amestecat în mizeria asta. DNA nu", a spus, luni, 21 mai, Bogdan Chirieac într-o intervenție telefonică la România TV.

De asemenea, analistul politic a reiterat că moțiunea de cenzură reprezintă un demers firesc al opoziției în fața puterii.

Orban, declarații de sediul central al PSD

Amintim că președintele PNL a susținut o conferinţă de presă luni, începând cu ora 14.30, de la sediul central al PNL din Aleea Modrogan. A anunțat că "bătălia se va da pe toate fronturile". "Opoziția are dreptul la o moțiune de cenzură. Garantat o vom depune, dar în momentul în care considerăm că există cea mai mare șansă să treacă", a spus Ludovic Orban.

Vezi și: Miting PSD și suspendare Iohannis. Ce spune Chirieac după anunțurile lui Dragnea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel