Orban, mesajul dimineţii: Ne așteaptă un viitor prosper. Vive la France!
Autor: Mihai Ciobanu | Publicat pe: 14 iul 2021, 08:17
WhatsApp
Ludovic Orban / Foto gov.ro
Ludovic Orban / Foto gov.ro
Ludovic Orban a transmis un mesaj de Ziua Naţională a Franţei.

"14 iulie, Ziua Națională a Franței este o zi de sărbătoare și pentru noi. Patria libertății și a unei mari civilizații de care suntem îndrăgostiți de secole, Franța este țara care i-a primit și i-a găzduit pe români încă de la începutul secolului al 19-lea.

Aceasta este țara în care generații de cărturari, artiști, savanți și oameni de stat români au studiat, au descoperit Europa luminilor și a revoluției, și-au găsit prieteni printre cele mai ilustre figuri ale culturii și politicii, au fost protejați de persecuții și au găsit răspuns și încurajări în lupta lor pentru modernizarea României. Pentru toate suntem recunoscători Franței, dar mai ales îi purtăm o mare iubire, care a rezistat chiar și în vremurile cele mai grele.

Limba franceză este și pentru noi una dintre cele mai importante limbi ale culturii, Parisul este și un oraș românesc în care traseele memoriei ne poartă pe urmele atât de multor oameni mari ai țării noastre, istoria Franței și a României sunt îngemănate.

Știm că ne așteaptă și un viitor prosper, pe care îl construim împreună. La mulți ani Franța! Vive la France!", transmite Ludovic Orban, preşedinte PNL şi al Camerei Deputaţilor.

Franţa: Alegeri prezidenţiale pe 10 şi 24 aprilie 2022, urmate de cele legislative pe 12 şi 19 iunie

Primul tur al viitoarelor alegeri prezidenţiale din Franţa se va desfăşura pe 10 aprilie 2022, iar turul al doilea va avea loc două săptămâni mai târziu, pe 24 aprilie, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt guvernamental, Gabriel Attal, după un consiliu de miniştri, transmite Reuters.

Alegerile prezidenţiale vor fi urmate de cele parlamentare, programate pe 12 şi 19 iunie, a informat Attal, anunţând calendarul electoral de anul viitor.

Actualul preşedinte al Franţei, Emmanuel Macron, a fost ales pe 7 mai 2017 pentru un mandat de cinci ani, pe care l-a preluat la data de 14 mai 2017, transmite Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?