Orban l-a felicitat pe Cîțu după alegerile parțiale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
FOTO: Partidul Național Liberal
FOTO: Partidul Național Liberal
În plină campanie pentru alegerile interne din PNL, președintele partidului, Ludovic Orban, l-a felicitat pe contracandidatul său, premierul Florin Cîțu.

Într-o declarație de presă susțină luni, 28 iunie, în Parlament, Ludovic Orban a făcut un bilanț al victoriilor PNL la alegerile parțiale de duminică. 

După prezentarea mai multor rezultate, Ludovic Orban a spus că 'vreau să felicit echipele care au făcut campanie și toți liderii naționali care s-au implicat în această campanie, inclusiv pe premierul Florin Cîțu.'

Premierul României Florin Cîțu și-a anunțat candidatura la președinția Partidului Național Liberal (PNL), la finalul lunii mai. Astfel, Cîțu îl contracandidează pe Ludovic Orban, actualul președinte al PNL și președintele Camerei Deputaților.

PSD şi PNL îşi proclamă, fiecare, victoria în alegerile parţiale

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat că social-democraţii au câştigat alegerile parţiale în 17 localităţi din 35.

"Aşa cum ştiţi, astăzi (duminică - n.r.) au avut loc alegeri parţiale în 35 de localităţi. Vreau să îi felicităm pe colegii noştri din ţară. PSD a obţinut astăzi o victorie la alegerile parţiale, din 35 de localităţi, PSD a câştigat alegerile în 17 localităţi. Tot arcul guvernamental a câştigat în 16 şi două localităţi au fost câştigate de candidaţi independenţi, unde PSD nu a avut candidat", a spus Grindeanu, într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

Fostul premier a adăugat că astfel s-a dat un nou semnal "că PSD câştigă toate alegerile".

"Din şase oraşe în care au avut alegeri parţiale, în trei a câştigat PSD, în Bocşa, în Târgu Bujor şi la Filiaşi", a mai afirmat Sorin Grindeanu. Candidatul PNL, Mihai Cristian Lazăr, şi-a adjudecat funcţia de primar al oraşului Şimleu Silvaniei, în urma alegerilor parţiale de duminică. În vârstă de 27 de ani, Cristian Lazăr este de profesie avocat.

Potrivit datelor provizorii centralizate de Biroul Electoral de Circumscripţie Şimleu Silvaniei, Lazăr a fost votat de peste 50% din cei prezenţi la urne, respectiv 2.880 de voturi dintr-un total de 5.739 voturi valabil exprimate.

Principalul său contracandidat, social democratul Romeo Sabău a primit aproape 42 % din sufragii. Ceilalţi doi candidaţi, Virgil Bob - USR PLUS şi Călin Tulbure - independent au fost votaţi, fiecare, de circa 4% din alegători. Din cei 13.418 alegători înscrişi pe listele permanente, la Şimleu Silvaniei s-au prezentat la vot, duminică, 5.831 persoane, adică 43,45%, cea mai slabă prezenţă în cadrul alegerilor parţiale, la nivel naţional.

Ludovic Orban clamează, şi el, victoria PNL în alegerile parțiale

Președintele PNL Ludovic Orban anunță victoria partidului în alegerile parțiale care au avut loc duminică.

„Victorie a Partidului Național Liberal în alegerile parțiale de astăzi! Până acum am câștigat în: Meteș - județul Alba, Zăbrani - județul Arad, Șinca Nouă - județul Brașov, Cuza Vodă - județul Călărași, Braniștea și Cojasca (CL)- județul Dâmbovița, Sadova și Terpezița - județul Dolj, Bumbeşti Piţic - județul Gorj, Sarmizegetusa și Romos - județul Hunedoara, Bragadiru și Găneasa - județul Ilfov, Șimleu Silvaniei - județul Sălaj, Vicovu de Sus - Suceava, Voiteg - Timiș”, a scris Orban pe Facebook.

Duminică au avut loc alegeri locale parțiale, pentru 35 de primari și un Consiliu Local într-o comună din Dâmboviţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel