Orban joacă electoral. De ce IGNORĂ pandemia
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
În ultimele 24 de ore, în România, au fost depistate 1.713 cazuri noi de COVID-19, fiind un record absolut, după cel din 27 august cu 1504 infectări. Saltul este impresionant, după mai multe săptămâni de relativă stabilizare a epidemiei la un platou de 1200-1300 de cazuri zilnice.

Au fost raportate 49 de decese, iar 471 de pacienți sunt internați la Terapie Intensivă.Noile cazuri au fost depistate din 26.520 de teste.Cele mai multe noi infectări au fost confirmate în București (211), Cluj (99), Suceava (91), Prahova (84) și Vâlcea (83).

Guvernul PNL refuză să crească numărul testărilor zilnice

La începutul lunii aprilie, premierul Ludovic Orban spunea la Digi24 că testarea masivă nu este o soluție împotriva răspândirii virusului, este doar ”o teorie mincinoasă”, ”Realizatoarea Digi24: ”sunt voci care ar putea să spună că în alte țări se testează masiv și că la noi capacitatea de testare este la un nivel destul de scăzut”. Premierul Orban a negat că ar exista vreo legătură între numărul mic de testări și numărul mic de raportări - Am auzit această teorie. Este o teorie falsă, este o teorie mincinoasă.”

Din aprilie până în prezent, premierul Orban nu și-a schimbat optica în ciuda evidențelor. În momentul de față, România ocupă locul 32 la nivel european în ceea ce privește numărul de teste făcute la un milion de locuitori. Mai exact, România a făcut până acum doar 111.220 de teste la un milion de locuitori.

Orban a abandonat românii în favoarea campaniei electorale

Situația sanitară în România este foarte gravă și nu se văd semnele unei reveniri. Tot guvernul PNL este ocupat cu campania electorală. De la Palatul Victoria nu se coordonează situația epidemiologică, ci se repartizează forțele electorale în funcție de județe. Orban are de ales între situația politică a PNL și situația epidemiologică a României. Până acum a ales, de fiecare dată, să joace electoral. Devine evident că, dincolo de asigurări, Orban își joacă poziția de premier și lider PNL la aceste alegeri locale. Astfel, preferă să ignore pandemia și să-și vadă de jocul politic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel