Orban încalcă legile UE pe spatele cetățenilor: vor plăti amenzile prin taxe
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
orban decenews
orban decenews

Amenzile pe care le poate primi Ungaria pentru încălcarea legilor Uniunii Europene vor fi plătite de către cetățenii ei printr-o taxă.

În legătură cu această nouă inițiativă a autorităților Ungare, comisarul european pentru Justiție, Viviane Reding, a declarat în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European de miercuri: ”în practică, cetățenii vor fi penalizați dublu: o dată pentru că drepturile lor nu au fost respectate așa cum cere UE și a doua oară pentru că vor trebui să plătească pentru asta”, scrie euobserver.com

Această așa-numită taxă ad-hoc a fost introdusă în Ungaria la ultima modificare a Constituției, a patra din ultimele 15 luni. Recentele amendamente sunt crezute a submina statul de drept prin limitarea puterilor Curții Constituționale. Ungaria a respins sistematic acuzațiile.

Într-o scrisoare pe care premierul Viktor Orban i-a transmis-o președintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, pe 12 aprilie, șeful FIDESZ-ului s-a angajat să revizuiască neregurile constatate, dar n-a menționat nimic de taxa impusă cetățenilor pentru acțiunile guvernului.

În noua lege a Ungariei, amenzile, dacă vor fi impuse, vor fi primele plătite de către cetățenii maghiari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel