Orban, despre Ministerul Transporturilor condus de Drulă: În opinia premierului Cîțu şi a mea, solicitările la rectificarea bugetară sunt exagerate
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Orban, despre Ministerul Transporturilor condus de Drulă: În opinia premierului Cîțu şi a mea, solicitările la rectificarea bugetară sunt exagerate
Orban, despre Ministerul Transporturilor condus de Drulă: În opinia premierului Cîțu şi a mea, solicitările la rectificarea bugetară sunt exagerate
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marţi că, în opinia sa şi a premierului Florin Cîţu, solicitările Ministerului Transporturilor la rectificarea bugetară sunt 'exagerate', nefiind conforme cu necesităţile 'reale'.

'În ceea ce priveşte Ministerul Transporturilor, opinia atât a premierului, cât şi opinia mea este că solicitările sunt exagerate şi nu sunt conforme cu necesităţile reale şi mai ales cu execuţia bugetară pe primele şapte luni ale anului', a spus Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

El a adăugat că la Ministerul Transporturilor va fi o creştere a alocărilor bugetare de peste 350 de milioane de lei.

'Această creştere noi o considerăm o creştere suficientă ţinând cont de execuţia bugetară şi de stadiul diferitelor proiecte de investiţii. Aici trebuie făcută o analiză foarte serioasă pe ritmul de derulare a proiectelor de investiţii, pe ritmul de derulare a proiectelor care urmează să intre în execuţie pentru că aici sunt foarte multe obiective de investiţii care sunt incluse în lista obiectivelor de investiţii pe care sunt zero cheltuieli şi aici trebuie văzut foarte clar ce se întâmplă. (...)

În ceea ce priveşte fondurile europene, să ne aducem aminte că Ministerul Transporturilor beneficiază de cea mai generoasă alocare, numai că până acum au fost absorbiţi bani în special pe cererile care au fost depuse în anul anterior, mai puţin pe cereri depuse după 1 ianuarie. Din analiza pe care am făcut-o e o creştere suficientă', a explicat preşedintele PNL.

Ludovic Orban a fost întrebat dacă în cadrul şedinţei BEx au fost exprimate nemulţumiri împotriva miniştrilor Cătălin Drulă şi Claudiu Năsui.

'A existat o îngrijorare legată de schema de ajutor de stat pentru HORECA, în care, practic, sunt finalizate procedurile de depunere a solicitărilor, există o alocare bugetară şi trebuie ca firmele care au dreptul legal de a primi aceste sume de bani ca urmare a schemei de ajutor pe care am adoptat-o să beneficieze de aceste sume. Nu mai există niciun fel de motiv pentru a nu pune în practică acest act normativ şi pentru a aloca bani către companiile care au solicitat dreptul lor legal. De asemenea, a existat o discuţie legată şi de anumite proiecte de investiţii în care există o anumită îngrijorare, hai să fim cinstiţi, legată de mersul anumitor obiective de investiţii importante şi de rezilierea unor contracte care au apărut', a spus el. 

Cîţu despre nemulţumirile lui Orban privind Guvernul: Pare mai mult o retorică a PSD

Premierul Florin Cîţu a susţinut, marţi, că nu a văzut ultimele declaraţii ale preşedintelui PNL, Ludovic Orban, la adresa Guvernului, însă a afirmat că pare mai mult 'o retorică a PSD'.

'Nu am văzut, dar nu cred că putea să spună aşa ceva preşedintele PNL, pentru că pare o retorică PSD. Până nu văd aceste declaraţii, nu pot să comentez. Pare mai mult o declaraţie a PSD decât a preşedintelui PNL. (...) Nu pot să comentez ceea ce nu am văzut, dar, repet, asta este mai mult o retorică a PSD decât a PNL', a afirmat Cîţu, înaintea şedinţei Biroului Executiv al PNL.

El a fost întrebat şi dacă va demisiona din funcţia de premier dacă va pierde alegerile interne din PNL, în contextul în care Ludovic Orban a anunţat că va renunţa la funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor dacă nu va câştiga competiţia pentru şefia partidului.

'Eu sunt aici în cursa pentru preşedintele PNL. Despre acest lucru discutăm. Celălalt obiectiv al meu este să avem o guvernare cât mai bună', a răspuns prim-ministrul. Ludovic Orban a declarat luni că, în eventualitatea în care va pierde alegerile interne din partid, va demisiona din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

El a afirmat că, dacă Florin Cîţu va fi cel care va pierde, va trebui să renunţe la mandatul de premier, deoarece nu ar mai avea legitimitate şi autoritate pentru a exercita această funcţie. Orban a reproşat Guvernului că nu a reuşit să aibă Planul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă aprobat până la această dată, dar şi faptul că trenează campania de vaccinare anti-COVID.

Cîțu, răspuns pentru Orban. Își dă sau nu demisia dacă pierde la Congresul PNL

Premierul Florin Cîțu i-a răspuns președintelui PNL în legătură cu demisia din funcție în cazul unui eșec.

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a spus că își va da demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților dacă pierde cursa pentru un nou mandat. „Dacă veți pierde această cursă, vă dați demisia din funcția de premier?”, a fost întrebat Cîțu, în timpul unor declarații de presă din Parlament.

„Eu sunt aici în cursa pentru președinția Partidului Național Liberal. Despre acest lucru discutăm. Celălalt obiectiv al meu este să avem o guvernare cât mai bună, pentru că această guvernare este pentru români”, a răspuns premierul, dând de înțeles că nu va face un pas în spate dacă pierde (Citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel