Orban, despre întâlnirea Cîțu - Ciolacu: În discuția cu Marcel Ciolacu au libertatea de a decide
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Ludovic Orban / Foto gov.ro
Ludovic Orban / Foto gov.ro
La întâlnirea cu Marcel Ciolacu nu va participa doar Florin Cîțu, ci și vicepremierii, anunță Ludovic Orban.

„Așteptăm rezultatele întâlnirii de joi. Am spus că, dacă ajuns la o înțelegere, că nu e vorba numai de premier, întâlnirea va fi și cu vicepremierii, din câte am înțeles. Se va discuta despre PNRR și despre ratificarea Euroatom. Ce mă interesează pe mine e ratificarea tratatului”, a spus Ludovic Orban.

El precizează că săptămâna viitoare va convoca un plen reunit al Parlamentului.

„Comisia Europeană nu poate cere ceva care nu e scris în regulament. (...) Este decizia guvernului (dacă va prezenta PNRR în Parlament - n.r.). În discuția cu Marcel Ciolacu au libertatea de a decide dacă-l vor prezenta sau nu în Parlament. În ceea ce mă privește, am considerat că nu e necesară dezbaterea în Parlament”, adaugă liderul liberal.

Am luat decizia să ne vedem, dar încă nu e pusă întâlnirea în agendă, spunea luni Florin Cîțu despre întrevederea cu Marcel Ciolacu pentru a discuta despre PNRR: „Nu m-am răzgândit”.

Marcel Ciolacu a vorbit, duminică seara, despre discuția telefonică avută cu premierul Florin Cîțu. Liderul PSD a reiterat ideea conform căreia dacă PNRR nu va fi prezentat în Parlament, Partidul Social Democrat va intra în grevă parlamentară.

Social-democrații au anunțat că nu vor participa la ședința Legislativului în care urmează să se ratifice Acordul de majorare contribuțiilor la bugetul UE dacă PNRR nu e prezentat în Parlament, notează Mediafax.

Orban, întrebat ce o recomandă pe Viorica Dancilă la BNR: Vocea și talentul

Întrebat, tot marți, la Parlament ce crede că o recomandă pe Viorica Dăncilă la BNR, liderul liberal a spus zâmbind: „Vocea și talentul”.

„Eu pot să vă spun că am avut o colaborare foarte bună cu BNR pe durata pandemiei, că BNR a susținut demersurile Guvernului, ne-am coordonat politicile, fiecare în domeniul de activitate, și că literalmente colaborarea cu BNR a fost benefică pentru economia românească. În ce privește politica de personal, nu sunt implicat, este decizia conducerii BNR”, a spus Ludovic Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel