Orban: Deja sunt cu un pas în afara PNL
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 20 oct 2021, 14:04
WhatsApp
Facebook - Ludovic Orban
Ludovic Orban a spus, miercuri, că este deja cu un pas „în afara Partidului Național Liberal”.

Întrebat, miercuri, dacă va accepta ca Florin Cîțu să fie propunerea PNL pentru funcția de premier, Ludovic Oban a spus: „Eu am anunțat public că nu voi susține o astfel de propunere și vă spun de acum că nu voi susține nici alte propuneri pe care le consider nedemne de PNL!”

„Deja sunt cu un pas în afara PNL, ca să știți. Nu am luat decizia, pentru că încă mă agăț poate de o speranță deșartă că le poate veni mintea la cap celor care astăzi au ocupat efectiv în forță decizia în partid și voi ține cont de ceea ce spun cetățenii români și de baza PNL. Este o iluzie, încă mai sper. Pe de altă parte, în momentul în care o să fiu convins că nu mai există nicio șansă ca PNL să-și respecte tradiția, valorile, credința și mai ales să respecte cetățeanul care ne-a acordat încrederea, eu voi ține cont, nu de o posibilă relație cu conducerea partidului și de promisiunile deșarte pe care mi le-ar putea face Iohannis sau oricine altcineva, ci de ceea ce spune cetățeanul român”, a declarat, miercuri după-amiază, Ludovic Orban.

Orban: Vinovatul principal pentru această criză este Klaus Iohannis

Vinovatul principal pentru această criză este Klaus Iohannis, a mai spus Ludovic Orban.  

„Vinovatul principal pentru această criză este Klaus Iohannis. Ambiția bolnavă de a controla numirea procurorilor și ambiția de neînțeles de a impune cu forța la conducerea PNL un om care nu beneficiază de încredere, care a provocat criza, un om care nu mai avea nicio șansă de a fi învestit ca prim-ministru sunt cauzele care au dus la această criză”, a spus Ludovic Orban.

G Ad:

De asemenea, Ludovic Orban i-a cerut public lui Florin Cîțu să demisioneze din funcția de președinte al PNL.

„Florin Cîțu a demonstrat că nu era nicio urmă de responsabilitate, că a executat orbește toate ordinele primite fără să țină cont de consecițe, iar azi Florin Cîțu este o frână evidentă în calea oricăror negocieri în care poate fi implicat PNL. Odată cu Cîțu, ar trebui să plece acasă și toți cei care l-au susținut. Sigur că azi ar fi foarte potrivit să cer și demisia președintelui Iohannis, dar nu o s-o fac, că știu că o să o fac degeaba. Îl somez, în schimb, public, să-și aducă aminte că e președintele României, să renunțe la răfuielile politice meschine, la ambiția bolnavă de a-și impune o voință contrară intereselor fundamentale ale României, să înceteze să mai impună decizii PNL”, a adaugat Ludovic Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro