Orban: De la 1 august, zeci de detașări în sistemul medical. Se suplinește lipsa de personal
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Zeci de detașări au intrat în vigoare de sâmbătă în sistemul medical pentru a suplini lipsa de personal din DSP-uri, spitale, secții ATI și servicii de ambulanță.

Premierul Ludovic Orban anunță că niciun manager nu va mai putea invoca lipsa de personal.

”Am avut o perioadă în care nu am putut apela la detașări. Foarte multe DSP-uri, spitale și secții de ATI, servicii de ambulanță au avut grave probleme de personal. Odată cu restabilirea dreptului legal de a apela la sistemul de detașări, deja sunt emise ordine începând cu 1 august. Sunt zeci de detașări dispuse prin ordinul comandantului, efectivele DSP, serviciile de ambulanță, spitalele vor avea personal”, a spus Orban.

Acesta a precizat că se vor lua oameni de la alte spitale, din rețeaua școlară sau din rândul rezidenților.

”S-a făcut apel la voluntariat, și dacă nu s-au completat efectivele, s-au emis ordine de comandant privind detașarea. Nu vor mai fi întârzieri în realizarea anchetelor epidemiologice”, a explicat Ludovic Orban.

Premierul a menționat că direcțiile de sănătate publică au fost aduse aproape în moarte clinică până la izbucnirea epidemiei.

”Am găsit DSP-urile deprofesionalizate, reduse numeric, fără experiența bătăliei contra epidemiei. A trebuit să refacem efectivele, să construim procedurile, să aducem resurse umane suplimentare. Nu vom ezita să luăm măsuri drastice acolo unde managerii nu îți fac treaba”, a mai spus Orban, citat de Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel