Orban continuă atacul la adresa CCR: "În nicio ţară nu se întâmplă aşa ceva"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Premierul Ludovic Orban continuă atacul la adresa Curţii Constituţionale a României, având în vedere că şi reglementarea stării de alertă este pe masa CCR. 

"Dacă CCR va declara starea de alertă neconstituţională, vom emite o nouă reglementare care să ne dea instrumentele necesare pentru a putea apăra viaţa şi sănătatea cetăţenilor români. Nu cred că putem accepta ce fac CCR şi aşa zisul Avocat al Poporului.

Este inadmisibil, în nicio ţară din Europa nu s-a întâmplat aşa ceva, şi anume autorităţile să fie lipsite de instrumentele necesare pentru aplicarea regulilor şi a legilor, mai ales în situaţia creată de pandemia de coronavirus.

Decizia CCR este un îndemn la nerespectarea Constituţiei, o instigare la nerespectarea legii şi nerespectarea regulilor. Decizia Curţii pune în pericol viaţa şi sănătatea românilor şi arată că aceşti oameni care au pierdut orice legătură cu realitatea din societatea românească vor să îi ajute pe cei care încalcă legea, o minoritate, şi nu au pic de respect pentru cei care respectă legea. Nu putem sta cu mâinile în sân, obiectivul nostru fundamental este să reducem la maximum riscul de răspândire al virusului, să păzim viaţa românilor. Între drepturile constituţionale din Constituţie, fundamental este dreptul la viaţă. Hotărârea CCR şi acţiunile avocatului PSD, ALDE şi al lui Ponta nu fac altceva decât să încalce dreptul românilor la viaţă şi sănătate", a declarat Ludovic Orban. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel