Data publicării:
Orban: Cîțu mă ceartă pe mine. Culmea perfidiei și a lipsei de bun simț
Ludovic Orban consideră că premierul Florin Cîțu face declarații lipsite de bun simț.
”Dacă stăteam după răspunsul guvernului, așteptam până în 2022 să aplicăm Legea consumatorului vulnerabil. Proiectul de lege aprobat în ședința de guvern prevedea ca termenul de aplicare a legii să fie 1 septembrie 2022. Noi, în Parlament, am aplicat termenul și se aplică din iarna asta. Culmea e că vine premierul și mă ceartă pe mine, președintele Camerei Deputaților, că nu grăbim adoptarea legii și că nu adoptăm măsurile, în condițiile în care ei, în Guvern, au stabilit că se aplică de la 1 septembrie 2022. Este culmea perfidiei și chiar lipsei de bun simț”, spune Ludovic Orban în ședința PNL Ialomița, în timp ce își prezenta moțiunea cu care se prezintă la Congresul din 25 septembrie, conform Mediafax.
El apreciază că legea ”a ieșit mai bună din Parlament decât proiectul guvernului”.
”La ora actuală toate companiile se confruntă cu o pierdere a competitivității care se datorează cu o creștere dramatică a prețului la energie electrică și la gaze. Consumatorul casnic încă nu simte creșterea prețurilor la energie electrică și la gaze, mai ales la energia electrică, dar companiile simt deja”, adaugă Orban.
Vezi și: Explozie a prețurilor la facturi. Un expert în energie anunță REVOLUȚIA: Singura SOLUȚIE
Cîțu era gata să și-o asume
Premierul Florin Cîţu declara pe 6 septembrie că este pregătit să îşi asume răspunderea pe Legea consumatorului vulnerabil, în cazul în care Parlamentul României nu aprobă această lege într-o săptămână.
”În perioada următoare trebuie să aprobăm legea consumatorului vulnerabil şi vă spun că dacă Parlamentul României nu o aprobă într-o săptămână, voi cere în Biroul Politic Naţional al PNL să pot să-mi asum eu răspunderea, de la Guvern, pentru această lege, pentru că văd că se tot ţin BPR-uri (Biroul Politic Reunit al Parlamentului - n.r.) pe la 11 noaptea, 12 noaptea, dar niciodată nu se ţin pentru legea consumatorului vulnerabil, se ţin pentru altceva”, a afirmat Florin Cîţu, făcând aluzie la ședințele convocate pentru stabilirea calendarului pentru moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR.
Legea consumatorului vulnerabil a fost adoptată pe 7 septembrie în Parlament.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News