Cîțu îi dă lecții lui Orban despre asumare și responsabilitate, dar dă vina pe ”specialiști” pentru că nu și-a atins ținta de vaccinare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto Facebook Ludovic Orban/ Orban - Cîțu, contre pe vaccinarea anti-COVID
foto Facebook Ludovic Orban/ Orban - Cîțu, contre pe vaccinarea anti-COVID
Premierul Florin Cîțu i-a dat replica lui Ludovic Orban, președinte al PNL, în scandalul legat de ținta vaccinării anti-COVID. 

"Cine a stabilit ţintele trebuie să le urmărească. În ce mă priveşte, ştiţi că eu m-am ferit întotdeauna să stabilesc nişte ţinte, atât timp cât nu au existat nişte evaluări foarte serioase şi, pe de altă parte, activitatea de vaccinare continuă, nu s-a oprit în niciun moment şi tocmai asta am discutat astăzi să găsim soluţii de a creşte numărul persoanelor vaccinate, inclusiv stimulente, de genul bonuri de masă sau alte instrumente care au fost folosite cu succes în alte ţări", a declarat Ludovic Orban, la Parlament, după ședința coaliției. 

Vezi aici mai mult: Vaccinarea anti-COVID în România. Orban, săgeți către Cîțu: Cine a stabilit ținte, trebuia să le urmărească

Premierul Florin Cîțu este cel care a lansat două ținte ale campaniei de vaccinare, neatinse: 5 milioane de vaccinați până în iunie 2021, 10 milioane de vaccinați până în septembrie 2021. Astfel, mesajul lui Ludovic Orban a fost unul țintit. 

”Acestea nu sunt ținte sau obiective ale unei guvernări, ci estimări care au venit după discuțiile cu specialiștii. Am auzit declarația și m-a mâhnit, aș fi vrut să aud ce a făcut dl. Ludovic Orban pentru campania de vaccinare, ce resurse a folosit din PNL pentru campania de vaccinare, cât s-a implicat, ca președinte PNL, în campania de vaccinare. Asta aș fi vrut mai mult să văd. Din păcate, din momentul în care mi-am anunțat candidatura la președinția partidului, și ăsta e un exercițiu pentru telespectatori, să caute declarațiile d-lui președinte prin care laudă Guvernul. De aceea m-a mâhnit declarația și aș fi vrut să văd mai multe exemple despre cum a reușit să facă să se vaccineze 100.000, 200.000, 2.000 de persoane. Acestea sunt mesajele pe care aș fi vrut să le văd de la liderii politici” a declarat Florin Cîțu, la Digi24.

Premierul a mai spus: ”Mă așteptam ca președintele celui mai mare partid din coaliția de guvernare să vină și să susțină campania de vaccinare, să spună că am făcut și facem mai departe. (...) Campania nu este a mea și nu o fac pentru mine, este pentru a salva vieți.”

Deși premierul nu-și asumă eșecul campaniei de vaccinare, aruncând vina pe specialiști, îi dă lecții de asumare și responsabilitate lui Ludovic Orban, de la distanță. Astfel, într-o altă discuție, Florin Cîțu a făcut un apel pentru un pas în lateral, atacându-l, indirect, pe Ludovic Orban: ”Să recunoaștem atunci când nu ai reușit să atingi obiectivele, să faci un pas în lateral și să-i lași pe alții să meargă mai departe, înseamnă să-ți asumi și să fii responsabil, pentru că fără oameni responsabili în politică nu poți să mergi mai departe. Dacă vrem să conducem România, trebuie să începem întâi cu PNL”. 

De altfel, recent, premierul nu și-a asumat nici documentul cu antetul Guvernului către PNL, pentru susținerea sa pentru Congresul PNL din septembrie. Florin Cîțu s-a bâlbâit constant pe marginea documentului, pe care nu și l-a asumat, iar, în cele din urmă, un pas în spate a fost făcut de cea care a scris documentul, o consilieră recent angajată din rândul jurnaliștilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel