Orban anunță reduceri: Trebuie să mai scuturăm din agenţii, aşa cum am scuturat din ministere
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Ludovic Orban foto Agerpres
Ludovic Orban foto Agerpres
Prim-ministrul interimar Ludovic Orban a declarat luni că îşi doreşte ca legea prevenţiei să fie aplicată şi în ceea ce priveşte autorităţile locale, astfel încât, în cazul unor abateri, acestora să le fie prezentat un plan de conformare. Acesta a făcut referiri și la o reducere a numărului de deconcentrate.

'Vreau să extindem legea prevenţiei şi la administraţia locală. Adică dacă îţi vine Garda de Mediu şi îţi găseşte gunoaie la mai ştiu eu ce teren, să nu te amendeze din prima, ci să vină să discute cu tine, să îţi dea un plan de conformare. Aşa, teoretic, e prevăzut în legea prevenţiei, care nu trebuie să se aplice numai privitor la firme private, ci şi privitor la autorităţile locale.'

'Nu glumesc când vă spun asta, pentru că ştiu foarte bine că ăştia din deconcentrate au obiceiul că, dacă nu le rezolvi o problemă sau dacă li se pune lor piticul pe creier, să vină să te amendeze, că, asta e, primarii sunt capabili să suporte orice', a spus Ludovic Orban, prezent la Adunarea generală a Asociaţiei Comunelor.

Pe de altă parte, el a apreciat că este necesară o 'concentrare administrativă', care să ducă inclusiv la o reducere a numărului de deconcentrate.

'Mai trebuie să mai scuturăm din agenţii, autorităţi, aşa cum am scuturat din ministere. Să mai scuturăm un pic din agenţii, autorităţi, oficii, tot felul de inspecţii şi aşa mai departe. Trebuie o concentrare administrativă, care să ducă inclusiv la o reducere a numărului de deconcentrate care nu au de lucru şi atunci, ca să îşi găsească de lucru, până la urmă îi deranjează pe oameni, pe firme, pe administraţiile locale, tocmai ca să îşi găsească de lucru', a arătat Orban, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel