Orban, anunț important despre întreruperea școlii în România: Am luat special această decizie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Premierul Ludovic Orban refuză varianta înghețarea sau revenirea la sistemul predării online în anul școlar 2020-2021. Șeful Executivului consideră că numărul mare de infectări cu noul coronavirus în România nu pune în pericol desfășurarea cursurilor în actuala variantă

Premierul Ludovic Orban participă, vineri, la o întâlnire la Ministerul Educaţiei, împreună cu vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Orban nu ia în calcul întreruperea cursurilor și consideră că totul se desfășoară conform scenariului pus la punct înainte de începerea anului școlar: "Cum să fie compromis? Noi am luat special această decizie să afectăm cât mai puţin procesul educaţional, dreptul la educaţie al copiilor trebuie respectat, copiii au nevoie să se ducă la şcoală, să ţină pasul cu materia", a afirmat Orban.

În ultimele zile, pe întreg teritoriul României au apărut numeroase cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul elevilor, multe școli din țară trecând de la scenariile verde sau galben la cele roșii, din cauza micuților depistați cu virusul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel