Orașul unde zeci de persoane au cerut ajutor financiar de 3.000 de lei pentru a-și trata depresia
Zeci de persoane au cerut ajutor financiar de 3.000 de lei pentru a-și trata depresia.
Depresia este o afecțiune care poate afecta pe oricine, indiferent de vârstă, gen sau context social. În combaterea ei este necesar ajutorul unui specialist și un tratament corespunzător. Multe persoane, însă, nu își permit, așa că au solicitat sprijin financiar printr-un program care oferă 3.000 de lei.
Depresia este mult mai mult decât o stare temporară de tristețe. Este o tulburare care afectează profund gândurile, emoțiile și acțiunile unei persoane.
Dacă te confrunți cu depresia, este esențial să știi că nu ești singur și că există sprijin disponibil. Ajutorul poate să vină de la prieteni, familie, profesioniști în domeniul sănătății mintale și resurse comunitare.
Orașul cu zeci de persoane cu depresie
Acesta este și cazul orașului Constanța, unde, încă de anul trecut, a fost inițiat un program denumit STOP DEPRESIA, însă nu a fost implementat până acum. Conform programului, persoanele care suferă de depresie ar urma să primească un sprijin financiar unic de 3.000 de lei. Suma este destinată exclusiv plății psihoterapiei, în cabinete acreditate de Colegiul Psihologilor din România.
Direcția Generală de Asistență Socială din Constanța susține că 46 de persoane au solicitat acest sprijin financiar. Totuși, nu este clar când vor primi banii, deoarece există un dosar pe rolul instanțelor de judecată care solicită anularea hotărârilor adoptate pentru acest program în ianuarie 2023.
Condiții necesare pentru acordarea sprijinului financiar sunt: să aibă domiciliul stabil pe raza municipiului Constanta de cel puțin 1 an, să fie diagnosticată cu depresie, în baza unei scrisori medicale eliberate de către un medic specialist, venitul net pe membru de familie (sau persoană singură) să fie, în ultima lună, sub 5.000 de lei, să depună cererea pentru acordarea sprijinului financiar.
Factori declanșatori ai depresiei
Depresia este o tulburare complexă care poate rezulta dintr-o combinație de factori biologici, psihologici și sociali. Aici pot fi încadrate genetica, chimia cerebrală, hormonii, traumele, personalitatea, condițiile de viață, afecțiunile asociate, medicamentele, sedentarismul, alimentația și insomniile, conform Antena 3 CNN.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News