Orașul Soledar din regiunea Donețk, "practic distrus". Rușii atacă puternic, folosind mercenarii Wagner
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Orașul Soledar din regiunea Donețk, "practic distrus". Rușii atacă puternic, folosind mercenarii Wagner / Foto: Pixabay, de the pixelman
Orașul Soledar din regiunea Donețk, "practic distrus". Rușii atacă puternic, folosind mercenarii Wagner / Foto: Pixabay, de the pixelman
O rașul Soledar din Ucraina este aproape distrus. Rusia atacă desfășurând acolo cei mai mulți mercenari Wagner instruiți din zonă.  

Serhii Cherevatyi, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Militar de Est al Ucrainei, a raportat că orașul Soledar din regiunea Donețk, care a fost mult timp o țintă a ofensivei ruse Bakhmut, este "practic distrus", scrie The Kyiv Independent. Potrivit lui Cherevatyi, trupele ruse au încercat recent să găsească o slăbiciune în apărarea Ucrainei.

"Acum pur și simplu au reușit să-și concentreze mai multe unități acolo, cu o presiune mai sistematică asupra apărării noastre, ceea ce ne impune să luăm decizii adecvate", a spus el.

În special, Cherevatyi a spus că Rusia și-a concentrat în zonă cele mai multe unități pregătite pentru luptă, inclusiv pe mercenarii Grupului Wagner, controlați de Kremlin, numiți și armata privată a lui Vladimir Putin.

După o încercare nereușită de a captura orașul Soledar, trupele ruse și-au schimbat tactica și au început un alt asalt major, a raportat ministrul adjunct al Apărării, Hanna Maliar. Noul asalt este de așteptat să fie puternic, deoarece trupele ruse s-au regrupat și au transferat unități suplimentare la Soledar.

Rusia atac cu "cei mai buni soldați Wagner"



Potrivit lui Maliar, trupele ruse au recuperat de asemenea pierderi prin desfășurarea unui "număr mare de grupuri de asalt formate din cei mai buni soldați ale Grupului Wagner".

Alături de armata rusă, grupul a luat parte la bătălia crâncenă pentru orașul Bakhmut din estul Ucrainei, la aproximativ 215 kilometri sud-est de Harkov.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat într-o adresă video din 8 ianuarie că Bakhmut și Soledar "rezistă în ciuda tuturor" și a numit această zonă "unul dintre cele mai sângeroase" locuri de pe linia frontului.

Ce spun rușii

Reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, a declarat că forțele armate ruse din direcția Donețk provoacă o înfrângere cuprinzătoare prin foc asupra unităților armatei ucrainene de-a lungul întregii secțiuni a liniei de contact, scrie Interfax.

"În direcția Donețk, trupele ruse își continuă operațiunile ofensive. Unităților Forțelor Armate ale Ucrainei le-au fost cauzate pagube cuprinzătoare de-a lungul întregii secțiuni a liniei de contact", a declarat Konașenkov la un briefing de luni.

"În direcția Kupyansk, trupele ruse au provocat daune prin foc acumulărilor de forță de muncă și echipamente ale Forțelor Armate ale Ucrainei în zonele așezărilor Sinkovka, Kislovka, Berestovoe din regiunea Harkov și Novoselovskoye din republica populară Lugansk. În plus, un grup de sabotaj și recunoaștere inamic a fost distrus în zona așezării Dvurechnaya, regiunea Harkov", a spus Konașenkov.

"În direcția Krasno-Limansky, loviturile aeriene și focul de artilerie au învins unitățile inamice în zonele așezărilor Stelmahovka, Nevskoye a Republicii Populare Lugansk, Serebryanka, Grigorovka a Republicii Populare Donețk și Lozovaya a Regiunii Harkov. Mai mult de 60 de persoane au murit. Militari ucraineni, trei vehicule blindate de luptă și trei camionete au fost distruse", a adăugat reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării.

"În direcția Sud-Donețk, unitățile ruse au provocat pagube prin incendiu asupra acumulărilor de forță de muncă și echipamente în zona așezării Novomikhailovka a Republicii Populare Donețk", a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel