Urmărește emisiunea live
Orașul în care trăiesc numai femei iar bărbaţii au program de vizită
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Facebook, Noiva do Cordeiro
foto: Facebook, Noiva do Cordeiro
Există în lume o localitate unde trăiesc numai femei. Bărbaţii le pot vizita doar dacă îşi fac programare.

Undeva în sud-estul Braziliei există un mic oraș care atrage atenția lumii întregi printr-o poveste cel puţin ciudată. Noiva do Cordeiro, cunoscut sub numele de „Mireasa Mielului”, este locul în care se pare că femeile au preluat controlul şi şi-au creat propriul lor habitat, mai degrabă un "paradis feminin", potritvit National Geographic.

Aici, în Valea Belo din Brazilia, în anul 1891, o femeie pe nume Maria Senhorinha de Lima a hotărât să creeze un loc special pentru femei, un refugiu în care ele să poată trăi și lucra în pace şi înţelegere, ca nişte surori, departe de dominanța bărbaților.

Povestea pleacă de la un eveniment tragic din viața Mariei Senhorinha de Lima. Expulzată din propria casă și ulterior din oraș, alături de cinci generații de femei care au urmat-o, ea a fost exclusă şi din biserică. Aceasta a fost pedeapsa pe care au primit-o ca urmare a faptului că Maria și-a părăsit soțul, fapt considerat scandalos la acea vreme.

Dorind să vină cu o alternativă pentru femeile aflate în situaţii asemănătoare și să creeze un spațiu în care acestea să poată munci pentru a fi independente şi să-şi ducă traiul în linişte, Maria Senhorinha de Lima a pus bazele Noiva do Cordeiro. Inițial, aici au fost acceptate femei cu reputație dubioasă, iar orașul a primit o etichetă negativă. 

La mai bine de o sută de ani de atunci, orașul este locuit de peste 600 de femei puternice, independente și unite într-o comunitate care pare să prospere. Fiecare femeie din Noiva do Cordeiro își trăiește viața după bunul plac și contribuie laolaltă la bunăstarea personală şi a orașului în care trăiesc fără griji şi fără... bărbaţi.

Orașul este deschis, însă, şi pentru vizitatori, iar unele femei din Noiva do Cordeiro chiar au soți și copii. Cu toate acestea, regulile și valorile orașului rămân intacte, iar bărbații care doresc să calce pe teritoriul lor trebuie întâi să-şi facă programare. În plus, aceştia sunt acceptaţi în comunitate doar dacă fac dovada că le respectă modul de viață şi nu dau semne că ar vrea să intervină în deciziile lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel