Orașul în care înainte de Anul Nou a început să plouă cu PEȘTE. Explicația fenomenului - FOTO
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Orașul în care înainte de Anul Nou a început să plouă cu PEȘTE. Explicația fenomenului  / Foto: Pexels
Orașul în care înainte de Anul Nou a început să plouă cu PEȘTE. Explicația fenomenului / Foto: Pexels
Fenomen bizar într-un oraș. A început să plouă cu pește îninte de Anul Nou.

Un fenomen ciudat a avut loc într-un orășel din Texas, chiar înainte de Anul Nou.  Locuitorii din Texarkana au găsit străzile pline cu pești de mici dimensiuni, după furtunile care au lovit înainte de finalul anului. 

"2021 își scoate toate trucurile... inclusiv ploua cu pește în Texarkana, astăzi. Și nu, aceasta nu este o glumă. Ploaia cu animale este un fenomen care are loc atunci când animalele mici de apă, cum ar fi broaștele, crabii și peștii mici, sunt măturate în trombe de apă sau curenți care apar pe suprafața pământului. Ele cad apoi în același timp cu ploaia. Deși este neobișnuit, se întâmplă, așa cum se dovedește în mai multe locuri din Texarkana astăzi. Așadar, arată-ne pozele tale de pește! Și vă rog, de dragul tuturor, să mergem în vârful picioarelor în 2022 cât mai liniștit posibil.", au explicat autoritățile într-o postare pe Facebook.

Ploile torențiale INUNDĂ deșertul, după ce arabii au însămânțat norii

Un alt fenomen mai puțin obișnuit s-a produs și în deșert. Arabii au însămânţat norii, iar ploile torenţiale inundă deşertul. Se știe că în aceste zone plouă de obicei mai rar, în cantități mici. Totuși, acum, autorităţile mai multor ţări din Golf au informat populaţia să se protejeze de ploile torenţiale intenţionat provocate pentru a echilibra situaţia meteo în regiuni foarte calde şi aride. În Emiratele Arabe Unite, ploile torenţiale au căzut în toată ţara, în special în oraşele Dubai şi Abu Dhabi, relatează Mediafax.

Ploile au fost provocate de tehnologia de „însămânţare a norilor”, o practică folosită de autorităţi pentru a creşte cantitatea de ploaie. O ploaie torenţială a căzut peste vastul regat deşertic al Arabiei Saudite, inclusiv asupra pelerinilor aflaţi în oraşul sfânt Mecca.

Apărarea Civilă a avertizat că ploi moderate până la abundente vor continua să cadă în mai multe zone. Fenomene meteo extreme au avut loc și în Qatar, Kuweit şi Oman.

Ploaia poate fi stimulată prin însămânțarea norilor cu iodură de argint. Jurnaliștii de la AgroJurnal au filmat anterior unul dintre testele făcute pe aeroportul Mihail Kogălniceanu de Autoritatea Națională de Stimulare a Ploilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel