Orașul în care furturile de mașini au crescut cu 80% și aproape nimeni nu este prins
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Manchester-Police
Manchester-Police
7.755 furturi de autoturisme s-au produs anul trecut în orașul Manchester din Anglia. Un procent alarmant de 92% dintre acestea nu au dus și la acțiuni în instanță, conform cotidianului Daily Mail.

Furturile auto au crescut cu aproximativ 80% în Manchester, unul dintre cele mai mari orașe din Marea Britanie. Cele mai căutate mărci de automobile sunt Audi și Wolkswagen cu o valoare de peste 40.000 de lire sterline, cu scopul de a fi vândute apoi în străinătate sau de a fi duse la dezmembrări auto.

Hoții se pare că nu au niciun impediment de a fura mașinile. Un uluitor procent de 92% din 7555 de furturi de mașini din Greater Manchester nu a dus și la acțiuni în instanță pentru că nu a fost identificat niciun suspect sau nu au existat dovezi suficiente pentru a dovedi furturile.

Ce spune poliția din Greater Manchester

Forțele de poliție dau vina pe numărul redus de ofițeri de poliție, care îi forțează să prioritizeze alte tipuri de infracțiuni.

Mark Dexter, un oficial de la Greater Manchester Police, a declarat că: "Înțelegem că aceste cifre ar putea provoca îngrijorare și am dori să reasigurăm publicului că vom asculta mereu comunitatea și vom lucra împreună cu ei pentru a face din Greater Manchester un oraș cât mai sigur posibil.

Simon Williams, de la o companie de asigurări a declarat: "Din păcate, se pare că bandele de furturi de mașini din Manchester sunt capabile să-și deruleze afacerea fără teamă de a fi prinși. Șoferilor nu le rămâne decât să facă tot ce le  stă în putință pentru a-și face mașinile mai greu de furat".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel