Data publicării:

Orașul din România unde Târgul de Crăciun se închide înainte de Crăciun

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Orașul din România unde Târgul de Crăciun se închide înainte de Crăciun / Sursă foto: Pexels
Orașul din România unde Târgul de Crăciun se închide înainte de Crăciun / Sursă foto: Pexels
În ultimii ani, Târgurile de Crăciun au devenit o tradiție în România.

Amenajate în cele mai cunoscute și mai primitoare spații ale orașelor, Târgurile de Crăciun sunt ca un liant al Sărbătorilor de iarnă între evenimentele festive din Occident și tradițiile românești. Așa cum era de așteptat, municipiul Vaslui a împrumutat și el această modă, spre bucuria locuitorilor orașului, care în perioada sărbătorilor de iarnă au ocazia să se mai destindă după un an cu grele încercări.

De când au fost înființate aceste târguri însă, municipiul Vaslui face notă discordantă față de tot ceea ce se întâmplă în restul țării, fiind printre puținele orașe, dacă nu chiar singurul, unde Târgul de Crăciun se închide înainte de Crăciun. Potrivit anunțului făcut primăria orașului, vasluienii se vor putea bucura de Târgul de Crăciun în perioada 17-24 decembrie. Pe 25 decembrie, în prima zi de Crăciun, la Vaslui obloanele vor fi trase și totul va fi închis, spre deosebire de alte orașe, unde vor fi organizate tot felul de spectacole și concursuri, în special pentru cei mici.

Edilul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, vorbea și în anii precedenți despre această grabă de a închide Târgul de Crăciun înainte de prima zi de Crăciun, lăsând să se înțeleagă că vina ar aparține comercianților, care nu vor să își petreacă sărbătorile la muncă, departe de cei dragi. Asigura, la acea vreme, primarul, că pe viitor va lua măsuri ca târgul să fie deschis și de Crăciun și Anul Nou, dar iată că acest lucru nu se va întâmpla prea curând. Astfel, vasluienii care vor dori să simtă spiritul Crăciunului vor merge și în acest an la Iași sau alte orașe învecinate, scrie vremeanoua.

Târgul de Crăciun din Craiova, în top 6 al celor mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa

 

Târgul de Crăciun din Craiova a reușit performanța de a se plasa în top 6 al celor mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa, devansând orașe celebre precum Bruxelles, Köln, Praga, Bruges, Moscova, Manchester sau Leipzig.

„Craiova s-a clasat pe locul 6 în topul celor mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa, înaintea unor oraşe celebre şi cu o lungă tradiţie în organizarea sărbătorilor de iarnă, precum Bruxelles, Köln, Praga, Bruges, Moscova, Manchester sau Leipzig”, se arată într-o postare pe pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Craiova.

„Cu un total de 17.904 voturi, dintre care 72 % provenind din afara României – SUA, Marea Britanie, Franța și Germania, Craiova a obținut cel mai bun rezultat ca oraș nou intrat în acest clasament internațional, din toată istoria acestei competiții ce datează din 2009.

Potrivit comunicatului oficial al organizației European Best Destinations, Târgul de Crăciun de la Craiova a obținut și cele mai multe voturi dintre toate destinațiile românești (precum Sibiu sau Cluj-Napoca), ce s-au promovat, în ultimii ani, pe același site - www.europeanbestdestinations.com.“, mai precizează Primăria Craiovei (vezi imaginile AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel