Orașul din România unde șomajul este ZERO, iar investițiile depășesc un MILIARD de euro
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Orașul din România unde șomajul este ZERO, iar investițiile depășesc un MILIARD de euro / Foto: Facebook Primăria Sebeș
Orașul din România unde șomajul este ZERO, iar investițiile depășesc un MILIARD de euro / Foto: Facebook Primăria Sebeș
Există un oraș în România unde șomajul este zero, iar investițiile depășesc un miliard de euro.

Un oraș din Transilvania, amplasat strategic la conexiunea a două mari căi de comunicație, a ajuns la investiții străine în valoare de peste un miliard de euro, scrie Ziarul Unirea. În plus, șomajul este zero. Este vorba despre orașul Sebeș din Județul Alba, pus pe harta industrială a lumii de către Mercedes.

Cea mai mare parte a investițiilor este reprezentată de capitalul adus de compania germană Daimler. La Sebeș se produc componente pentru sisteme de transmisie dar și cutii de viteze cu dublu ambreiaj în opt trepte. Investitorii au găsit aici resursele necesare dezvoltării unor afaceri de succes. Cel mai important este conexiunea dintre cele două autostrăzi – A1 și A10, din care a rezultat cel mai mare nod rutier din România.

Principalele domenii ale industriei dezvoltate la Sebeș

Industria lemnului, industria alimentară, confecţiile metalice şi marochinăria constituie principalele domenii ale industriei dezvoltate în Sebeş. Daimler a ajuns la Sebeș în 2011, când a fost deschisă prima fabrică a subsidiarei din România, Star Transmission SRL Cugir, investiția fiind atunci de circa 50 de milioane de euro.

Ulterior, aici a fost înființată societatea Star Assembly SRL prin intermediul căreia au fost construite alte două linii de producție pentru componente din industria auto. A doua subsidiară Daimler în România, cu activitate în județul Alba, a început oficial în februarie 2019 producţia cutiei de viteze automate cu dublu ambreiaj cu opt trepte în urma unei investiţii de 250 de milioane de euro. Aceasta se adaugă celei de 300 de milioane de euro demarate în 2013 la Sebeş, când a fost lansată în producţie cutia automată cu nouă trepte.

Ulterior, au fost construite două noi hale de producţie, cu o suprafaţă de aproximativ 54.000 de metri pătraţi. La Star Assembly şi Star Transmission lucrează peste 3.000 de angajați. În 2020, Star Assembly Sebeș a fost printre cele mai puternice companii din România, având o cifră de afaceri de 7,3 miliarde de lei și un profit net de circa 2,4 miliarde de lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel