Orașul din România ideal pentru un city break. Traian Bădulescu (ANAT): E cel mai bun exemplu de bune practici / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, a vorbit despre turiștii străini care ajung în țara noastră și despre cele mai atractive orașe pentru city break-ur i.

Invitat la emisiunea „Totul despre bani“, la DC News, Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, a vorbit despre turismul românesc și despre destinațiile pe care turiștii străini le preferă în România pentru city break-uri.

„Sperăm la 1,8 milioane de turiști străini în România în acest an. Pe primele 6 luni au fost 900.000. Totuși, nu se ajunge la 3 milioane, cât au fost în 2019. Atunci a fost cea mai bună cifră pentru turismul românesc din ultimii 10 ani.

Majoritatea străinilor care vin pentru destinația turistică România, nu pentru conferințe, festivaluri sau concerte, aleg circuitele culturale. Agențiile de turism în parteneriat cu agențiile din străinătate aduc turiști străini aici. Vin turiști din Israel, Germania, Austria. Circuitele s-au diversificat destul de mult și nu mai sunt doar Valea Prahovei, Castelul Peleș, Castelul Bran. Multe circuite merg și către vestul țării, către Timișoara, zona Banatului, unele ajung și în Delta Dunării, Bucovina, cetățile săsești etc“, a spus Traian Bădulescu.

Orașul din România în care city brak-urile au explodat

„Se fac city break-uri, dar acestea în general sunt apanajul tinerilor care merg cu buget mic și ală călătorilor pe cont propriu. Sunt și agenții care promovează city break-uri.

City break-urile se fac mai ales dacă există o legătură directă. Oradea s-a dezvoltat mult și mie mi se pare cel mai bun exemplu de bune practici, atât din punct de vedere al turismului urban, cât și ca dezvoltare a orașului. Timișoara, mai ales că e și capitală culturală, e atractivă. Mi-aș dori ca Timișoara să fie mult mai sprijinită și de la centru. Ar trebui mult mai bine promovată“, a mai spus Traian Bădulescu la DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel