Orașul din Europa preferat de britanici pentru vacanța de iarnă. Oferă lux la prețuri accesibile, istorie și vodcă. Poți ajunge și cu trenul din România
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Orașul din Europa preferat de britanici pentru vacanța de iarnă. Oferă lux la prețuri accesibile, istorie și vodcă / Foto: Pixabay
Orașul din Europa preferat de britanici pentru vacanța de iarnă. Oferă lux la prețuri accesibile, istorie și vodcă / Foto: Pixabay
Află în articol care este unul dintre cele mai accesibile orașe din Europa pentru vacanța de sărbători.

Cracovia, unul dintre cele mai mai mari orașe europene, oferă o atmosferă relaxantă și liniștită de sărbători, fiind printre preferințele britanicilor în această perioadă. Situat pe râul Vistula, în sudul Poloniei, Cracovia este al doilea oraș ca mărime din această țară, fiind destul de atractiv pentru mulți turiști datorită prețurilor exagerat de mici.

Orașul polonez poate fi o alegere bună și pentru români. Dacă alegeți să luați trenul din țara noastră spre Cracovia trebuie să scoateți din buzunar aproximativ 600 de lei de persoană.

"Cracovia este locul în care poți experimenta cu adevărat Polonia. Este cel mai mare oraș care nu a fost distrus în al Doilea Război Mondial", spune Christian Schwenke, directorul general la Hotel Saski, scrie inews.co.uk.

În timpul unui tur cu buggy în orașul vechi și fostul cartier evreiesc istoric din Kazimierz poți vedea o parte din istorie. În jurul orașului vechi, inclus în lista UNESCO, se găsesc turnurile gotice ale Bazilicii Sf. Maria, Castelul Regal Wawel din secolul al XIV-lea și Sala Pânzurilor - datând din secolul al XIII-lea, care are pretenții la titlul de cel mai vechi centru comercial din lume.

Ce prețuri sunt în Cracovia

Comorile istorice din Cracovia au contribuit la clasarea sa ca destinație europeană favorită a Marii Britanii (alături de Valencia, Spania) într-un sondaj anual realizat de asociația consumatorilor. Este a patra oară când orașul ocupă primul loc.

Mâncarea și băutura au fost, de asemenea, apreciate mult și, în mod esențial, în timpul unei crize a costului vieții - prețurile lor. Datele motorului de căutare de călătorii Kayak au arătat că orașul Cracovia are cele mai ieftine tarife pentru camere de hotel dintre cele 31 de orașe incluse în studiul "Which?". Costul mediu al unei nopți la o proprietate de trei sau patru stele a fost de 65 de lire sterline (376 lei), cu 143 de lire sterline mai puțin decât în ​​Paris, care a avut cele mai mari tarife medii.

Accesibilitatea este evidentă. Un sejur de două nopți la noul hotel Saski de cinci stele, inclusiv zboruri dus-întors din Londra, este disponibil pentru mai puțin de 250 GBP (1.447 lei) per persoană. Este suficient timp pentru a vedea principalele atracții din acest oraș frumos al Poloniei și pentru a vă scufunda în sărbătorile festive, inclusiv piața de Crăciun – una dintre cele mai mari din Europa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel