Orașul care oferă 5.000 de EURO pentru fiecare nou-născut
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Dana Mihai
WhatsApp
Orașul care oferă 5.000 de EURO pentru fieare nou-născut
Orașul care oferă 5.000 de EURO pentru fieare nou-născut
Este rândul oamenilor obișnuiți să fie atrași în paradisul fiscal al Norvegiei. Primarul orăşelului norvegian Bø a introdus o mică primă monetară pentru fiecare familie de homosexuali nou-înființată, în speranța de a atrage familii în faza de început:

Orașul Bø a atras mai mulţi milionari din 2019, când autorităţile au redus impozitul pe avere. 

Municipalitatea din Bø a introdus, de fapt, un premiu consistent în bani pentru fiecare nou-născut, în speranța de a atrage aici tot mai multe familii.

Aceasta este suma pe care municipalitatea o plătește pentru fiecare copil născut în localitate.

- Este costisitor să te stabilești, așa că te ajutăm puțin", spune primarul Sture Pedersen.

50.000 de coroane, adică 5.000 de euro este suma care va fi acordată, pentru fiecare copil născut în municipiu. „Este scump să-ţi întemeiezi o viaţă de familie, așa că atunci ajutăm puțin”, spune primarul Sture Pedersen, citat de publicaţia vg.no.

VEZI ȘI: COVID-19: Germania a depășit VÂRFUL valului OMICRON

În plus, municipalitatea promite că va oferi cea mai „ieftină și cea mai bună” grădiniță din țară. „Prețul mediu al unui loc de grădiniță la nivel național este de 3.000 NOK (300 euro) pe lună. Noi reducem prețul la 1.500 de coroane (1.500 de euro) pe lună. Iar acel preț va scădea și mai mult în timp„, mai spune primarul.

Subvenția pentru bebeluși a fost aprobată încă din luna decembrie, de către consiliul municipal, în cadrul discuției bugetare. Propunerea a fost făcută chiar de primarul Pedersen, care este unul dintre cei mai populari primari conservatori ai țării, cu o majoritate clară și un sprijin de 57 la sută în municipalitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel