Orașul Borsec a rămas parțial fără curent electric, în urma ninsorii abundente
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Pană de curent în orașul Borsec, după zăpada căzută în zonă.

Oraşul Borsec a rămas parţial nealimentat cu energie electrică, duminică, în urma ninsorii căzute în zonă, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita. Potrivit sursei citate, au fost afectate opt posturi de tranformare şi o linie de medie tensiune, iar 229 de consumatori nu au energie electrică.

Echipajele distribuitorului de energie electrică acţionează în teren pentru remedierea defecţiunilor, mai precizează sursa citată.

În zonele înalte ale judeţului Harghita a nins sau a căzut lapoviţă, iar drumarii au acţionat cu 23 utilaje şi au răspândit 75 tone sare pe drumurile naţionale, fără să se înregistreze probleme deosebite, conform Agerpres.

Condiţii de iarnă pe şosele din patru judeţe ale ţării. Avertisment pentru şoferi

Se circulă în condiţii de iarnă pe şoselele din patru judeţe. În plus, este carosabil umed în toată ţara. Ceaţa se semnalează însă doar în judeţul Vrancea.

"Sunt semnalate precipitaţii sub formă de ninsoare şi se circulă în condiţii de iarnă, însă, atenţie, fără restricţii de circulaţie, în judeţele Botoşani, Gorj, Maramureş şi Suceava. În zonă se acţionează cu utilaje pentru deszăpezire. De asemenea, sunt semnalate precipitaţii sub formă de ploaie şi se circulă în condiţiile unui carosabil umed, cu vizibilitate bună, pe majoritatea arterelor rutiere din întreaga ţară, ceaţa fiind semnalată doar în judeţul Vrancea. Astfel că, pentru prevenirea accidentelor rutiere, îi sfătuim pe şoferi să ruleze cu prudenţă sporită, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule, dar şi să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare", transmite Alexandru Andronache, subinspector Centrul Infotrafic al Poliţiei Române, conform Rador. 

Vremea 19-21 noiembrie. ANM, prognoza meteo: Ploi, vânt puternic și ninsori în toată țara

Meteorologii au emis sâmbătă o informare de precipitaţii moderate cantitativ, polei, ninsori şi intensificări ale vântului, ce vizează întreaga ţară, în intervalul 20 noiembrie, ora 10:00 - 21 noiembrie, ora 20:00.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în intervalul menţionat, temporar va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar în sud şi sud-est ploile vor avea şi caracter de aversă şi vor fi însoţite de descărcări electrice. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 - 30 de litri/mp şi izolat 40 - 50 litri/mp, cu precădere în zonele deluroase şi montane.

În jumătatea de nord a Moldovei vor fi intervale în care se vor semnala precipitaţii sub formă de ninsoare, dar şi intervale cu precipitaţii mixte care vor determina depuneri de polei.

Local în Carpaţii Orientali şi pe alocuri şi în zona montană înaltă din rest va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă.

Temporar vântul va prezenta intensificări pe crestele montane, iar în cursul zilei de luni şi pe litoral, unde rafalele vor fi în general de 60-70 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza această informare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel