Orașele Viitorului. Investiţii de infrastructură, tren metropolitan, electrificarea transportului și achiziția de autobuze electrice
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Primarul General, Nicușor Dan, a fost prezent astăzi, 12 aprilie, la cea de-a zecea ediție a Conferinței anuale ”Orașele Viitorului / Cities of Tomorrow”, organizată de AHK România - Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană.

Alături de Primarul General, la eveniment au participat Ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Dr. Peer Gebauer, Președintele AHK România, Andreas Lier, Managerul General al AHK România, Sebastian Metz, precum și reprezentanți ai societății civile, ai mediului privat și de afaceri din România.

”Primăria Capitalei investește în infrastructura de transport și inițiază tranziția către economia verde, pentru un București modern, pentru un oraș al viitorului. Acesta e mesajul principal pe care l-am transmis azi, la Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, cu prilejul conferinței „Orașele viitorului / Cities of Tomorrow”. Am vorbit în fața mediului de afaceri și a societății civile despre eforturile făcute pentru a stabiliza financiar primăria și a recâștiga încrederea partenerilor noștri, pentru a putea face în continuare investițiile necesare.

Ne vom concentra pe investiții mari de infrastructură, care fluidizează traficul ( de exemplu, drumurile radiale și sistemul de management al traficului), precum și pe electrificarea transportului (atât prin proiectul foarte important al trenului metropolitan, cât și prin achiziția de autobuze electrice, de noi tramvaie și troleibuze, dar și prin construirea stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice). Investim și pregătim Bucureștiul pentru a deveni un oraș verde, cu o poluare redusă, care respectă sănătatea locuitorilor săi”, a spus primarul general, Nicușor Dan

 

În cadrul conferinței, Primarul Capitalei a reamintit că una dintre prioritățile actualei administrații o reprezintă dezvoltarea integrată a orașului din punct de vedere urbanistic.

 

Astfel, în ultimul an și jumătate, la nivelul primăriei a fost constituită o nouă comisie tehnică de urbanism, formată din specialiști care să evalueze cu metode profesionale, ştiinţifice, documentaţiile de urbanism, iar pasul următor în acest domeniu este înființarea unui prim centru de proiectare urbană, care va fi funcțional în câteva săptămâni.

Această structură va fi, pe de o parte, interfața dintre administrație și investitori, iar, pe de altă parte, va stabili direcțiile pentru dezvoltarea urbană a zonelor din Bucureşti care necesită acest lucru.

 

În ceea ce privește domeniul construcțiilor, au fost impuse proceduri și a fost deschis un dialog cu beneficiarii autorizaţiilor încă de la faza certificatului de urbanism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel