Data publicării:

Oraș evacuat de urgență după mai multe alunecări de teren

Autor: Alexandru Ichim | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ
Sute de persoane au primit ordin de evacuare a unui orășel din din estul Islandei.

Câteva sute de persoane au primit ordin de evacuare într-un mic orăşel pescăresc din estul Islandei după ce a fost lovit de mai multe alunecări de teren în ultimele zile, a informat vineri presa locală, relatează dpa, scrie Agerpres. 

Cel puţin 10 case din oraşul Seydisfjordur au fost avariate în urma alunecărilor de teren, produse după ploi abundente. Cu toate acestea, nu au existat informaţii privind eventuale victime, potrivit postului public RUV.

Serviciile de urgenţă au încercat să stabilească dacă există persoane dispărute, în timp ce poliţia şi echipe de salvare au fost chemate la faţa locului.

Nicio persoană dispărută 



Rognvaldur Olafsson, adjunctul şefului poliţiei, a declarat că nicio persoană nu este dată dispărută după ultima alunecare de teren, produsă vineri după-amiază. Locuitorii din peste 100 de case au fost evacuaţi joi.

Agust Olafsson, un jurnalist local, a declarat pentru RUV că mai multe zone din oraş au rămas fără electricitate. Locuitorii oraşului au fost instruiţi să se adune şi să se înregistreze la centrul comunitar şi, de acolo, să fie evacuaţi.

Autorităţile au avertizat în legătură cu riscul producerii de noi alunecări de teren în urma ploilor abundente care urmau să cadă în regiunea Fiordurilor de Est.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel