Oră de patriotism cu demonstrație de arme, la o grădiniţă din Rusia: "Am avut intenţii absolut nobile"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Natalie)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Natalie)
La o grădiniţă din oraşul Koroliov, regiunea Moscova, din Rusia, a fost susţinut un curs de patriotism şi s-a făcut o demonstraţie cu arme. Totul cu... "intenţii absolut nobile".

Pe 17 octombrie a avut loc ora de patriotism într-una dintre grădiniţele de lângă Moscova, fiind însoţită de o demonstraţie de arme, scrie Rador, citând Gazeta. Organizatorii cursului au fost Camera Civică a oraşului şi organizaţia Frăţia de Luptă, scrie Rador, citând Gazeta.

Imaginile din clasă postate pe reţelele de socializare au provocat diverse reacţii. Surse din Camera Civică au explicat, într-un interviu acordat canalului Podiom de pe Telegram, că evenimentul a fost în totalitate coordonat, împreună cu părinţii copiilor, şi au adăugat că, de fapt, copiilor le-au fost demonstrate nu arme, ci jucării. Lecţia a fost programată să coincidă cu Ziua Tatălui, care este sărbătorită în Rusia în fiecare a treia duminică a lunii octombrie.

Am avut intenţii absolut nobile"

Comisia a pregătit o poveste de 20 de minute despre profesia de militar, în acest caz despre un cercetaş şi despre echipamentul său. Cuvântul armă în mod categoric nu a existat în contextele folosite de noi. Cum poţi vorbi despre profesia de militar, fără să ai în mână o jucărie din plastic? Jucărie! Nici măcar nu era un model, a explicat Olga Korneeva, preşedintele Camerei Civice.

La aceste cursuri, potrivit Olgăi Korneeva, au participat educatori, precum şi un reprezentant al părinţilor. Am avut intenţii absolut nobile, a conchis preşedintele camerei, adăugând că acum pregătesc lecţii similare despre profesia de jurnalist şi designer. Recent presa a scris că elevilor din Rusia li s-a propus să înveţe cum să mânuiască armele.

Vezi AICI FOTO din timpul demonstrației de arme de la grădinița din Rusia.

Citește și:

Propaganda rusă, noi instrucţiuni. Legea marţială, tratată precum pandemia

Propagandiştii ruşi au primit noi instrucţiuni pentru a calma populaţia, aşa-numita lege marţială "decretată" de preşedintele Vladimir Putin în regiunile ucrainene ocupate urmând să fie comparată cu pandemia de coronavirus - potrivit unei analize făcute de portalul independent de ştiri Meduza.

După ce Putin a semnat, miercuri, "instituirea" unei aşa-numite legi marţiale în teritoriile ucrainene aflate sub ocupaţia trupelor ruse, propagandiştii Moscovei au primit de la Kremlin instrucţiuni în care sunt sfătuiţi ce şi cum trebuie să relateze telespectatorilor şi cititorilor despre acest regim de control militar.

"Recomandările" încep cu o notă cheie: "Este important să liniştim publicul - nu s-a schimbat nimic semnificativ!". Pentru a întări această teorie, propagandiştii ruşi trebuie să transmită că "legea marţială" a fost declarată în patru teritorii ocupate temporar ale Ucrainei unde aceasta era, de fapt, instituită şi înainte de anexare.

Iar restricţiile care au fost introduse în regiunile de frontieră ale Rusiei trebuie explicate prin presupusa "preocupare faţă de protecţia infrastructurii critice". 

De ce această paralelă cu pandemia 

De asemenea, administraţia liderului de la Kremlin îi "sfătuieşte" pe propagandişti să facă o paralelă între legea marţială şi lupta împotriva pandemiei de coronavirus. La fel ca înainte, guvernanţii ruşi au primit puteri sporite, iar la nivel federal, premierul Mihail Mişustin şi primarul Moscovei, Serghei Sobianin, au fost implicaţi în coordonarea tuturor acestor activităţi. Acum, conform metodologiei Kremlinului, propagandiştii se vor concentra pe faptul că oficialii se vor angaja în "mobilizarea industriei, orientarea economiei spre a lucra sub sarcinile armatei şi măsuri de sprijinire a celor mobilizaţi şi a familiilor acestora". Această măsură din urmă va fi justificată de presupusa "reducere a birocraţiei". Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel