Ora de iarnă 2020. Poate fi pentru ultima dată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Renunțarea la schimbarea sezonieră a orei în Europa se discută de ceva vreme,  Comisia Europeană propunând o decizie în acest sens  începând cu anul 2021 în Uniunea Europeană. Totuși, până la o decizie definitivă privind schmbarea sezonieră a orei,   trecerea la ora de iarnă se face în noaptea de 24 spre 25 octombrie, când ora 4:00 va deveni ora 3:00.

Comisia Europeană a propus renunțarea la schimbarea sezonieră a orei în Europa, dar până acum nu există o decizie oficială. Oficialitățile de la noi susțin însă acest demers pe motiv că schimbarea orei poate avea efecte negative asupra organismului uman.

Anul 2020 ar putea fi ultimul în care se produce  schimbarea sezonieră a orei, o decizie urmând să se ia începând cu anul 2021.

Directiva din prezent în ceea ce privește orele de vară obligă ţările UE să treacă la ora de vară în ultima duminică din martie şi să revină la ora standard în ultima duminică din octombrie.

În vara anului 2018, Comisia Europeană a organizat o consultare publică pe această temă și a primit 4,6 milione de răspunsuri. Mai precis, 84% au răspuns în favoarea renunțării la modificarea semestrială a orei iar 16% au răspuns în favoarea păstrării sistemului de schimbare sezonieră a orei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel