Opt primari din Dolj și Gorj, reținuți pentru luare de mită
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Opt primari din judeţele Dolj şi Gorj, precum şi fostul administrator public al oraşului Rovinari, au fost reţinuţi de procurori pentru luare de mită. Potrivit anchetatorilor, în perioada ianuarie - decembrie 2015, edilii ar fi cerut sume de până la 400 de mii de lei pentru atribuirea unor contracte.

În acest caz a fost reţinut şi administratorul firmei de construcţii suspectat că dădea şpagă primarilor. În total, nouă persoane au fost aduse la audieri şi sunt anchetate pentru luare de mită.

Rând pe rând primarii din 10 localităţi din Gorj şi una din Dolj au fost aduşi la audieri. Procurorii au avut informaţii că primarii au primit şpagă în valoare totală de 400.000 de lei de la o firmă de construcţii, pentru a-i da contracte publice.

Poliţiştii au descoperit în casele primarilor sume importante de bani şi chiar monede de aur.

Au fost reţinuţi pentru 24 de ore primarul comunei Aninoasa, Ilie Petroi, cel din Slivileşti, Sorin Bucurescu, edilul comunei Urdari, Mihai Calotă, cel al comunei Bărbăteşti, Adrian Lungu, precum şi primarul comunei doljene Melineşti, Ana Ceană.

Primarii sunt sunt acuzaţi că au primit şpagă de la afaceristul Nelu iordache, cel mai bogat om de afaceri din judeţ.

Anchetatorii i-au reţinut şi pe fostul administrator public al oraşului Rovinari, Costel Podaru precum şi pe administratorul firmei de construcţii are ar fi primit contracte din bani publici pe şpăgi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel