Data publicării:

Opt polițiști răniți și 38 de persoane reținute în urma protestului opoziției sârbe privind alegerile - Reuters

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Opt polițiști au fost răniți și 38 de persoane au fost reținute în timpul și după un protest al opoziției privind rezultatele alegerilor, au declarat autoritățile sârbe luni, transmite Reuters. 

Mii de oameni s-au adunat în centrul Belgradului duminică pentru a cere anularea alegerilor parlamentare și locale desfășurate acum o săptămână, alegeri pe care observatorii internaționali le-au considerat nedrepte.

Protestatarii au spart geamuri și au distrus intrarea principală a primăriei înainte ca poliția să folosească spray cu piper pentru a-i dispersa.

Ivica Ivkovic, șeful Administrației Poliției, a declarat că doi dintre cei opt polițiști răniți au suferit leziuni grave.

"Vom continua să lucrăm pentru a menține pacea și ordinea, și ne așteptăm să vedem mai multe arestări în legătură cu protestele de aseară", a spus Ivkovic într-o conferință de presă.

Allyul Serbiei, Rusia, a declarat că forțe sprijinite din străinătate încearcă să provoace tulburări.

"Există procese și încercări ale unor forțe terțe, inclusiv din străinătate, de a provoca astfel de tulburări în Belgrad", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov. "Nu avem îndoială că conducerea republicii va asigura respectarea statului de drept."

Partidele de opoziție au acuzat poliția de folosirea excesivă a forței, iar unele rețele de socializare au prezentat imagini cu polițiști bătând bărbați pe străzile din apropierea primăriei, potrivit Reuters, 

VEZI ȘI: Protest masiv în Serbia. Mii de persoane cer anularea alegerilor parlamentare și locale - VIDEO https://www.dcnews.ro/protest-masiv-in-serbia-mii-de-persoane-cer-anularea-alegerilor-parlamentare-si-locale-video_943000.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel