Opt plante de interior potrivite pentru baie: transformă camera într-o oază de verdeață
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Opt plante de interior potrivite pentru baie-  transformă camera într-o oază de verdeață. Sursa - Pexels
Opt plante de interior potrivite pentru baie- transformă camera într-o oază de verdeață. Sursa - Pexels
Există plante de cameră care se simt bine în condiții de umiditate ridicată și slab luminate.  

Philodendronul se simte grozav la temperaturi de la +20 la +25 grade. Planta iubește udarea frecventă și regulată. Puteți determina ușor când planta trebuie udată, urmărind solul. Philodendronul se udă când solul este uscat.  

Iedera cu frunze mici nu iubește căldura și se dezvoltă într-un mediu mai rece, dar mai umed. Udă floarea cu apă  la temperatura camerei. Dacă iedera este ținută în baie, trebuie să-i asigurați ventilație și să deschideți regulat ușa, în lipsa geamului. Planta are capacitatea de a-și pierde frunzele. Pentru o floare adultă acest lucru este normal, dar este mai bine să tăiați lăstarii goi, astfel încât planta să arate îngrijit.

Puneți căței de usturoi în ghivecele plantelor de interior: secretul florarilor cu experiență

 

Dieffenbachia este o plantă iubitoare de căldură, care are nevoie de o temperatură ridicată a aerului - cuprinsă între 20-25 de grade. Planta nu iubește curenții de aer. Este mai bine să udați planta mai des, cam o dată la două zile.  

Ficusul are nevoie de iluminare bună, dar nu puternică, deoarece nu tolerează lumina directă a soarelui. Ficus se simte bine într-o cameră caldă, fără curenți de aer. Floarea are nevoie de udare regulată și de un duș periodic pentru ca praful să nu se acumuleze pe frunze. Pentru o mai bună dezvoltare a plantei, se recomandă ocazional hrănirea acesteia.

Arborele banilor va înflori mereu, dacă veți urma aceste sfaturi. Planta atrage prosperitate și succes

Violeta de Parma (Saintpaulia) are nevoie și de aer cald și umed. Planta nu necesită iluminare și poate crește bine în locuri unde lumina directă a soarelui nu cade. Este imposibil să irigați violeta, pentru a nu deteriora firele de păr de pe frunze, dar merită să o udați mai des. Vara, planta trebui udată zilnic, iar iarna - la fiecare 3-4 zile. Planta nu tolerează umiditatea stagnantă, așa că alegeți un sol special cu drenaj bun.

Palmierul pitic (Chamaedorea elegans) nu iubește soarele. Mai presus de toate, preferă lumina difuză și se simte grozav în camerele fără lumină. Planta preferă răcoarea: iarna, termometrul poate arăta 13 ° C, iar vara între până la 16-18 ° C. Planta trebuie udată activ pentru ca solul să nu se usuce. În perioada caldă, udarea se face cam o dată la două zile, iar iarna - în medie o dată pe săptămână. Planta adoră să fie pulverizată. Puteți pune ghivecele într-o cameră umedă: de exemplu, în bucătărie sau în baie.

Spathiphyllum, numit și crinul păcii, va înflori tot anul: folosește trei produse, pe care planta le iubește

 

Cyclamenul preferă  temperaturile răcoroase și iluminatul indirect. Planta nu tolerează curenții și iubește umiditatea ridicată sau pulverizarea frecventă. Se simte grozav în baie sau în orice altă cameră întunecată.

Cum poți salva o plantă de cameră, atacată de musculițe? Ai nevoie de un chibrit și ai scăpat de problemă

Spathiphyllum trebuie ținut departe de soarele strălucitor. Condițiile ideale pentru aceasta vor fi umbra sau umbra parțială, iar planta se simte bine și sub razele difuze. Regimul de udare pentru floare este standard - pe măsură ce solul se usucă. Planta răspunde bine la irigarea cu duș sau prin pulverizare. În fiecare primăvară, planta trebuie transplantată, alegând în același timp un sol special pentru ea, care are o textură ușoară. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel