Mai mulți ruși au murit după ce au consumat cidru. Alte câteva zeci de persoane au avut stări de rău
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Fotografie de la Amanda Klamrowski: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/bere-racoritoare-bautura-racoritoare-tabel-1400255/
Fotografie de la Amanda Klamrowski: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/bere-racoritoare-bautura-racoritoare-tabel-1400255/
Mai mulți ruși au murit după ce au consumat cidru.

Opt persoane au murit şi câteva zeci s-au simţit rău după ce au consumat cidru cu metanol în regiunea Ulianovsk, din vestul Rusiei.

Conform declarațiilor guvernatorului local Aleksei Russkikh, în localurile din regiunea de pe râul Volga s-a vândut o băutură otrăvitoare sub numele de 'Mister Cider', care a fost livrată în butoaie de 30 de litri. El a menționat că medicii și serviciile publice continuă să ofere asistență victimelor. Potrivit presei locale, cidrul conținea nivele mortale de metanol, o substanță mult mai toxică decât etanolul găsit în băuturile alcoolice. Poliția a confiscat restul cidrului.

După ce 77 de oameni au murit în Siberia în 2016 ca urmare a consumului de alcool ieftin și ilegal, Rusia a intensificat controlul asupra producției și vânzării băuturilor cu concentrații ridicate de etanol. Cu toate acestea, consumul de alcool produs acasă rămâne o problemă, conform Reuters.

Într-un incident petrecut în 2021, douăzeci și nouă de persoane au murit după ce au consumat băuturi alcoolice care conțineau metanol, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel