Opt persoane și-au pierdut viața după ce au consumat alcool produs în casă
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (Anastasia Zhenina)
Sursă foto: Pexels (Anastasia Zhenina)
Opt iranieni și-au pierut viața după ce au consumat alcool contaminat produs în casă. 

Opt persoane au murit după ce au consumat alcool contaminat produs în casă. Totul a avut loc în orașul iranian Bandar Abbas, transmite presa locală. Alte 51 de persoane sunt tratate în mai multe unități spitalicești pentru intoxicație cu alcool, a declarat un oficial local din domeniul sănătății, dr. Fatemeh Nowruzian, într-o conferință de presă.

Șaptesprezece dintre aceștia se află în stare critică la terapie intensivă, în timp ce 30 sunt supuși dializei, a adăugat medicul. Poliția a declarat că a arestat opt persoane suspectate că ar produce și distribui alcool contrafăcut. 

Prohibiție la alcool - pedeapsa este una medievală

Fabricarea, vânzarea și consumul de alcool sunt strict interzise în republica islamică, cu excepții doar pentru anumite minorități religioase. Pedeapsa pentru consumul de alcool de către un musulman este de 80 de lovituri de bici, scrie BBC

Oficialii din Bandar Abbas nu au identificat substanța toxică din alcoolul de casă, dar în ultimii ani sute de iranieni au murit după ce au băut băuturi care conțineau niveluri letale de metanol.

Metanolul, cauza mai multor decese

Metanolul este folosit în mod obișnuit pentru a face antigel, solvenți și combustibil, dar uneori este adăugat la băuturile spirtoase produse ilegal pentru a crește conținutul de alcool. Dacă este ingerat chiar și în cantități mici, poate provoca orbirea sau duce la deces. 

O credință greșită conform căreia consumul sau gargara de alcool ar putea preveni Covid-19 a condus la o creștere a intoxicațiilor cu metanol în Iran de la începutul pandemiei. În aprilie 2020, Ministerul Sănătății a declarat că peste 500 de persoane au murit și 5.000 au avut nevoie de tratament pentru intoxicație în primele trei luni ale anului. 

Mai mulți ruși au murit la începutul anului din cauza metanolului

Opt persoane au murit în vestul Rusiei după ce au consumat alcool contrafăcut, o situaţie frecventă în zonele rurale din această ţară, relatează Agerpres. Toate victimele, şase bărbaţi şi două femei, locuiau în satul Kondinskoye, au anunţat duminică anchetatorii din districtul autonom Hantî-Mansi. Victimele ar fi achiziţionat alcoolul de pe piaţa liberă, însă nu a fost stabilită deocamdată identitatea vânzătorului. Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel