Data publicării:
Opt obiceiuri care accelerează îmbătrânirea prematură
Suntem cu toții în căutarea unui elixir magic pentru a rămâne veșnic tineri și sănătoși. Dar, trecerea timpului este inevitabilă.
Cu toate acestea, putem lua unele măsuri de precauție pentru a încetini procesul de îmbătrânire. Un stil de viață impecabil ne poate salva câțiva ani. Din păcate, unele obiceiuri proaste se lipesc de noi și ne fac să îmbătrânim prematur! Care sunt cele opt obiceiuri care ne fac să îmbătrânim prematur?
Cei mai mulți dintre noi avem un program încărcat și o viață agitată, între muncă, copii și activități zilnice. Nu este întotdeauna ușor să ieșim din rutină. Pe de altă parte, știm că stresul rămâne flagelul secolului. Pentru a scăpa de stres, apelăm la obiceiuri care ne „răpesc” cei mai buni ani. Din cauza oboselii, a lenei sau pur și simplu a inconștienței, intrăm într-o zonă de confort iluzorie și nesănătoasă. În topul celor mai dăunătoare obiceiuri se află fumatul, consumul excesiv de alcool, lipsa activității fizice și alimentația dezechilibrată. Un haos care ne poate face să pierdem până la 12 ani din speranța de viață.
Ridichea, o legumă valoroasă pentru sănătatea organismului
1. Lipsa somnului. Unul dintre motivele pentru care pielea îmbătrânește mai devreme provine din relația haotică pe care o avem cu somnul. Nu dormim suficient. În cele din urmă, organismul eliberează mai mult cortizol, hormonul stresului. Colagenul, care menține pielea netedă și suplă, se descompune treptat și apar ridurile.
2. Fumatul. Tutunul crește riscul de cancer și alte boli cronice. Însă, fumătorii trebuie să observe și efecte nocive asupra pielii: aceasta se încrețește, îngălbenește mai repede și apar pete urâte. Fumatul reduce fluxul de sânge care transportă nutrienți esențiali precum oxigenul la suprafața pielii. Drept rezultat: producția de colagen scade în organism.
Zece alimente anti-îmbătrânire care te vor ajuta să te menții tânăr
3. Piele slab hidratată. Când pielea se usucă, devine mai strânsă și mai uscată. Deci, evident, hidratarea este esențială. Dimineața și seara, când ne spălăm pe față, trebuie să o facem ușor pentru a nu irita pielea. Trebuie să folosim produse sănătoase, fără alcool, să evităm substanțele chimice care pot usca pielea. Specialiștii recomandă să folosim întotdeauna creme hidratante blânde și să nu uităm să ne demachiem în fiecare seară înainte de culcare. Pielea murdară ajunge să îmbătrânească prematur. În timpul zilei, trebuie să bem multă apă, deoarece pielea este hidratată atât în interior, cât și în exterior.
Laptele de capră, unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume
4. Încruntarea. Avem tendința să ne încruntăm fără să ne dăm seama. Ar trebui să încercăm să nu ne mai încruntăm, deoarece expresiile faciale contribuie la apariția ridurilor. Cu cât ne încruntăm mai mult, cu atât pielea se încrețește și se formează mai multe riduri în timp. De ce să nu purtăm mai des ochelari de soare sau o pălărie pentru a remedia acest lucru?
5. Nu controlăm tensiunea arterială. Hipertensiunea arterială crește riscul problemelor legate de vârstă, cum ar fi demența vasculară. Prin urmare, este important să ne controlăm periodic tensiunea arterială adoptând o dietă adecvată și să facem sport.
6. Haine foarte închise la culoare. Culorile strălucitoare luminează fața și estompează umbrele. Alegerea culorilor pentru haine nu este întâmplătoare. Unele tonuri ne pot îmbunătăți fața, în timp ce altele ne fac să arătăm în vârstă. E drept, avem tendința să purtăm ținute mai închise iarna și mult mai deschise vara, dar este important să alegem hainele care ne scot în evidență. Trebuie deci să învățăm să ne adaptăm la evoluția pielii. Dacă tenul a devenit mai palid odată cu vârsta, trebuie să îl armonizăm cu nuanțele care i se potrivesc cel mai bine.
7. Tunsoarea sau culoarea părului. O tunsoare aleasă corect poate fi o armă anti-îmbătrânire nebănuită. Dar atenție, o tunsoare nepotrivită poate adăuga încă zece ani! Specialiștii ne recomandă să alegem o culoare mai deschisă a părului decât tenul, deoarece tonurile moi și deschise ne fac fața mai strălucitoare. De asemenea, să nu uităm de sprâncene, a căror nuanță trebuie să fie armonioasă cu cea a irisului.
Șase trucuri pentru a te simți sătul mai mult timp. Ține cont de ele dacă vrei să slăbești
8. Lipsa accesoriilor precum ochelarii. Ca și în cazul hainelor, expertul ne îndeamnă să fim mai creativi atunci când vine vorba de selectarea accesoriilor. Ochelarii, bijuteriile, gențile, eșarfele și accesoriile de păr ne vin în ajutor.
În fine, pentru a prelungi speranța de viață, specialiștii recomandă un stil de viață echilibrat, mai ales în ceea ce privește alimentația. Să consumăm mai multe fructe și legume, vitamine și grăsimi bune. Să nu uităm să ne hidratăm zilnic și să facem sport. 30 de minute pe zi sunt suficiente pentru a ne menține în formă. Pe scurt, să fim activi, să mâncăm bine, să renunțăm la alcool, țigări și la alte vicii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News