Opt maşini cu cinci stele la EuroNCAP. Siguranţă maximă la volan
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 07 oct, 23:23
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Iată un top al maşinilor care au obţinut punctaj maxim la testele EuroNCAP, astfel că oferă siguranţă 100% celor din vehicul. 

Testele Euro NCAP reprezintă baza de testare fundamentală pentru evaluarea nivelului de siguranţă pe care un vehicul este capabil să îl garanteze atât ocupanţilor maşinii, cât şi pietonilor.

În Europa, Euro NCap (Programul European de Evaluare a Maşinilor Noi) testează siguranţa vehiculelor prin emiterea unui rating exprimat în stele, de la unu la cinci, în funcţie de rezultat, scrie Promotor.ro.

Iată cele mai sigure 8 maşini: 

1. AUDI Q4 e-tron

G Ad:

2.Toyota Mirai

3.Volkswagen ID.4

4.Cupra Formentor

5. Skoda Enyaq iV

6.Polestar 2

7.Nio Es8

8.Genesis G80

Genesis G80, maşina care l-a salvat pe Tiger Woods 

Genesis GV80 este mașina care i-a salvat viața lui Tiger Woods, după ce jucătorul de golf a pierdut controlul direcției la o viteză cuprinsă între 135 și 140 km/h, a lovit un copac, a pătruns pe celălalt sens de mers, a ieșit de carosabil și s-a prăbușit într-o râpă. Woods a fost rănit, dar mașina pare să fi trecut testul de siguranță în condiții reale.

Nici în laboratorul Euro NCAP nu s-a făcut de râs. Aceasta a obținut 5 stele. Genesis GV80 și-a trecut în cont 91% pentru protecția ocupanților adulți, 87% pentru protecția copiilor aflați la bord, 66% pentru protecția participanților vulnerabili la trafic și 88% pentru sistemele de asistență.

SUV-ul, cu o greutate de peste o tonă, a fost testat în versiune standard, cu motor 3.0 CRDI. 

Rezoluţie a Parlamentului European, avantaj pentru maşinile cu cinci stele EuroNCAP

„Pasagerii autoturismelor care au primit cinci stele la ultimele teste din Programul european pentru evaluarea vehiculelor noi (Euro NCAP) au avut un risc de deces cu 68% mai mic și un risc de rănire gravă cu 23% mai mic decât cel al pasagerilor din autovehiculele care au primit două stele”, se arată în rezoluția Parlamentului European adoptată miercuri.

Din acest motiv, europarlamentarii „invită statele membre să ofere stimulente fiscale și solicită asigurătorilor privați să ofere sisteme atractive de asigurare auto pentru achiziționarea și utilizarea de vehicule cu cele mai înalte standarde de siguranță; invită Comisia să revizuiască legislația privind etichetarea automobilelor pentru a include informații suplimentare la punctul de vânzare și în format digital cu privire la ratingul de siguranță al vehiculelor noi”. 

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro