Opt lucruri pe care să le facă orice şofer pe autostradă
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 19 iul, 14:47
WhatsApp
Sursa: Pixabay
După accidentele în lanţ de pe autostradă din ultimele zile, iată câteva reguli importante pe care orice şofer trebuie să le respecte pe şosele de mare viteză. 

1.Să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă;

2. Să respecte limitele legale de viteză;

3. Să folosească luminile de întâlnire;

4. Să se asigure și să semnalizeze când schimbă banda de circulație;

G Ad:

5. Să pună în funcțiune luminile de avarie când încheie o coloană care oprește sau încetinește brusc;

5. Să acorde prioritate la ieșirea din spațiile de servicii;

6. Să nu circule sau să oprească pe banda de urgență, exceptând cazurile justificate;

7. În cazul în care observă, la plecare, că numărul de autovehicule aflate în trafic este foarte mare, să aștepte până ce intensitatea circulației mai scade.

8. Pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice, scrie promotor.ro.

În afară ce aceste reguli, şoferii sunt rugați să nu oprească pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!

În cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, șoferii trebuie să pornească luminile de avarie, să se echipeze cu vesta reflectorizantă, să scoată pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi să amplaseze triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari.

Accidente în lanţ pe A2 

Duminică dimineaţă, cinci maşini s-au ciocnit pe A2, iar o persoană a fost rănită în urma carambolului. 

”Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la kilometrul 85 al Autostrăzii A2 pe sensul dinspre București către Constanța, în zona localității Dragoș-Vodă, județul Călărași, a avut loc un accident în care au fost implicate două autoturisme, care, în urma impactului, au rămas imobilizate pe benzile de rulare. Evenimentul s-a soldat cu o persoană rănită. Circulația se desfășoară prin dirijare, pe banda de urgență", a transmis Poliţia Română.

Vineri, un accident în care au fost implicate peste 50 de maşini a avut loc tot pe A2. Ba mai mult, la câteva ore distanţă, în acelaşi loc dar pe sensul opus a avut loc un accident similar. 

"Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe autostrada A2 București-Constanța, la kilometrul 183, în zona municipiului Medgidia, pe sensul către litoral, județul Constanța, a avut loc un carambol. Traficul rutier este oprit total pe sensul către Constanța, formându-se coloane de autoturisme. Conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi pe traseu pentru fluidizarea circulaţiei, să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi să evite să se angajeze în efectuarea unor manevre riscante, cum sunt depăşirile coloanelor de autovehicule sau întoarcerile pe segmente de drum unde această manevră este interzisă", transmitea Poliţia vineri dimineaţă.

Un alt accident a avut loc, vineri după-amiază, pe Autostrada Soarelui. Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, pe autostrada A2 București-Constanța, la kilometrul 182+500 de metri, pe sensul către București, în zona localității Medgidia, județul Constanța, s-a produs un accident în care au fost implicate trei autoturisme. Potrivit primelor date, două persoane au suferit răni ușoare, fiind evaluate medical la fața locului.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro