Data publicării:

Opt cetățeni unguri au părăsit Fâșia Gaza. Cetățenii români, încă în enclavă

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pete Linforth/ Pixabay
Foto: Pete Linforth/ Pixabay
Opt cetățeni unguri, împreună cu doi membri ai familiilor lor palestiniene, au părăsit Fâșia Gaza prin punctul de frontieră Rafah, îndreptându-se spre Egipt, joi, conform declarației ministrului de externe al Ungariei, pe pagina sa de Facebook, citat de Reuters.

Peter Szijjarto a precizat că în Gaza se aflau în total 15 cetățeni ungari, dintre care toți ar fi putut să părăsească zona, însă doar două familii au decis să înceapă călătoria și acum "se află în siguranță completă pe teritoriul egiptean".

Momentan niciun cetățean român nu a traversat punctul de trecere. 

MAE, prin intermediul misiunilor diplomatice de la Cairo si Tel Aviv, rămâne în strânsă legătură cu autoritățile israeliene și egiptene pentru evacuarea cetățenilor români și a familiilor acestora. Autoritățile egiptene și cele israeliene au dat asigurări că punctul de frontieră va continua să fie deschis pentru evacuări și în următoarele zile.

Celula de Criză a Ministerului Afacerilor Externe, activată încă de la debutul crizei și care acționează în regim de permanență, 24/7, menține coordonarea cu alte state  și organizații internaționale care întreprind demersuri similare pentru proprii cetățeni/funcționari. De asemenea, a fost trimisă, în regim de urgență, o a doua echipă consulară mobilă din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE, în vederea consolidării capacității de sprijin consular.

Radu Filip, purtătorul de cuvânt al MAE, a declarat că, în prezent, 3 cetățeni români sunt ținuți ostatici de Hamas. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel