Opt candidaţi pentru preşedinţia USR
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 24 iun 2022, 14:28
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Opt candidaţi s-au înscris pentru preşedinţia USR. Printre ei se numără Cătălin Drulă, actualul preşedinte interimar, dar şi Octavian Berceanu, fost şef al Gărzii de Mediu. 

Cei opt candidați înscriși în cursa pentru funcția de președinte al USR sunt Octavian Berceanu – fost comisar-șef al Gărzii de Mediu, Allen Coliban – primar al Municipiului Brașov, Cătălin Drulă – deputat USR de Timiș, președinte interimar al USR, fost ministru al Transporturilor, Alexandru Kiss – șofer de tir, membru filiala USR Bălcești, Vâlcea, Mihai Polițeanu – deputat USR de Prahova, Miroslav Tașcu-Stavre – lector universitar, membru filiala USR Reșița, Caraș Severin, Cătălin Teniță – deputat USR de București și George Ungureanu – inginer în domeniul petrol și gaze, președinte filiala USR Murighiol, Tulcea, potrivit unui comunicat de presă

USR anunță că fiecare candidat a depus un dosar electronic de candidatură, care cuprinde CV, declarații de avere și interese, dar și programul politic și o declarație pe proprie răspundere de necolaborare cu fosta Securitate.

Președintele USR va fi ales prin votul tuturor membrilor, urmând ca primul tur de scrutin să debuteze pe 6 iulie, ora 10.00, și să se încheie pe 10 iulie, ora 10.00.

Dacă niciun candidat nu obține majoritatea voturilor valabil exprimate, se va organiza un al doilea tur de scrutin, la care vor participa primii doi candidați clasați. În eventualitatea unui al doilea tur de scrutin, acesta va avea loc în perioada 11-15 iulie.

Rezultatele alegerilor interne vor fi validate de Congresul USR pe data de 16 iulie, într-o ședință online, scrie Mediafax.

Deputatul Tudor Benga a demisionat din USR

„Ziua cea mai lungă și decizia cea mai grea! În urmă cu câteva minute mi-am dat demisia din USR. Nu, nu este vorba de vreo plecare coordonată cu colegii din fostul PLUS care pleacă zilele astea în REPER. Însă nici în USR nu mai pot rămâne fiindcă efectiv m-am săturat de războială permanentă și vreau să-mi pot dedica toată energia înspre a construi. Sunt de 6 ani în organizația asta, am pus enorm de mult suflet în evoluția ei, am dus grămezi de bătălii pentru principiile și valorile în care cred, însă a venit punctul în care trebuie să dau reset. Și pentru sănătatea mea dar și pentru misiunea publică pe care mi-am asumat-o în clipa în care am făcut pasul către politică în 2016”, a anunțat pe Facebook Tudor benga.

„Nu o să-mi fac un scop din a bălăcări USR-ul acum că părăsesc organizația. Le doresc și lor și celor din REPER succes în continuare, fiindcă rămân deocamdată și unii și alții principalii depozitari de voință de reformă a statului dintre partidele din spectrul parlamentar românesc. Însă eu unul am avut tot timpul o idee foarte clară și specifică atât despre ceea ce trebuia să fie misiunea principala a USR-ului - capacitarea întregului segment reformist din electoratul românesc, cât și mijloacele propriu-zise prin care ar fi putut realiza obiectivul de mai sus - adică o democrație internă autentică, un partid nu de leadership ci controlat dinspre bază spre vârf. Rămân până astăzi la ideea că fără cele două ancore pe care le-am descris mai sus, România nu va putea disloca cu adevărat monopolul aproape complet pe care puiuții FSN-ului îl au de 33 de ani pe puterea politică din România”, adaugă Benga.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?